Американец събра старовремски български рецепти в книга

Авторът на книгата „На око” разказва

Американец събра старовремски български рецепти в книга | StandartNews.com

Американецът Рори Милър с първата си книга съхранява духа на селата. Той събира селски старовремски рецепти в книга. Покрай писането на „На око”опознава живота на село. Споделя, че любимата му рецепта е „Бял мъж”, предават от Нова тв.

„Отидохме в едно село Салаш до Белоградчик. Прави се много лесно. Има 2-3 неща вътре. Основното е прясно овче сирене. Правихме цял ден сиренето. После слагаш сиренето в тенджера и много бавно го затопляш. Но там спряха тока и трябваше на печка. Слага се масло, брашно и сол”, разказа Рори Милър.

Книгата му „На око” е пълна с лесни за изпълнение, селски рецепти. „Съвременните рецепти са хубави, но са скучни и хората по-трудно ги готвят. Аз обичам храната без его, чиято идея не е да покаже колко си готин. Примерно един специално направен домат да струва 150 лв., по-добре обратното”, разказа още американецът.

Започва да работи по книгата малко преди пандемията. „В началото исках да направя рецептурник. Бях в едно село Неговановци за 3 седмици. И там видях колко интересен е животът в селото и колко по-спокоен е от града”, допълни авторът на книгата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай