Пловдивска митрополия с брошура за влиянието на дигиталната култура

Тя все още е в процес на довършване

Пловдивска митрополия с брошура за влиянието на дигиталната култура | StandartNews.com

След двете срещи в Пловдив и София, Пловдивска митрополия издава брошура за влиянието на дигиталната култура върху децата. Това каза епископ Арсений, викарий на митрополит Николай по време на дискусията "Заедно срещу кибертормоза на деца", организирана от "Стандарт" и Българската академия за сигурност в град Септември. 

ВИЖ ОЩЕ: Наш град с голяма цел! Първи в Европа по киберзащита на деца

"Стандарт" е дългогодишен партньор на програма "Киберзащитници". Всяка седмица медията ни публикува под формата на картинки с указания препоръките за защита, изготвени от израелските експерти по киберзащита. 

ВИЖ ОЩЕ: Форум на "Стандарт": По-строги наказания за тормоз на деца в нета

Епископ Арсений сподели, че брошурата все още е в процес на довършване. На въпросът как трябва да се справим с кибертормоза, той заяви, че киберзащитници се явяват и всички учители, преподаватели и държавни учреждения. 

Изправени сме пред предизвикателство да защитаваме нашите децата и от самите нас, защото кой създаде интернет? Децата виждат неприлични примери и това им влияе. За да бъдем активни киберзащитници е необходимо духовно възпитание вкъщи да знаят което е добро и зло, сподели още епископ Арсений. 

Той отправи и апел към Министерството на образованието за масово изучаване на вероучение в училищата. Към момента предметът се изучава от 5000 деца. 

Отец Йордан закри дискусията с финалните думи, че тези, които могат да помогнат с киберзащитата трябва да информират аудиторията в социалните мрежи за техните услуги. 


 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай