Политолози видяха странен феномен в листите за евровота

ПП-ДБ искат да получават още власт, а не да отстъпват

Политолози видяха странен феномен в листите за евровота | StandartNews.com

Източник: бТВ

Важни личности, поне по изтеклата досега информация, липсват от листите на водещите политически формации за изборите за Европейски парламент, констатира пред бТВ политологът проф. Румяна Коларова.

Прави впечатление търсенето на симетрия между първите две партии на европейските избори. И Росен Желязков и Никола Минчев са били председатели на Народното събрание, и двамата са отстранени", каза Коларова, като допълни, че в листите за евровота ги няма водещи политици. Същото важи и за водача на ДПС Джевдет Чакъров и не съм сигурна, че той ще бъде евродепутат, смята тя. 

Интересно е каква ще е следващата роля на Мария Габриел в европейската политика и защо тя не води листата, каза от своя страна колегата на Коларова доц. Даниел Смилов. Според него три са нещата, които ще се решат на тези избори - оценката на управлението на кабинета "Денков", борбата с корупцията и вота за национал-популистки формации.  

Има градове като София и Пазарджик, където ще се види отражението от вота на местните избори и по какъв начин управлението на "Продължаваме промяната-Демократична България" ще бъде оценено от техните симпатизанти, обясни още Коларова.  Според нея сме наблюдавали поредица от грешни стъпки от ПП-ДБ, като това е четвъртата им.

Големият въпрос пред ПП-ДБ ще е какво ще правят, ако след изборите не са в управлението, а то пък изпълнява тяхната програма. Те искат да получават още власт, а не да отстъпват, каза тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай