Сделката на годината. Зетят на Тръмп с мащабни инвестиции на Балканите

Три грандиозни проекта в две балкански държави

Сделката на годината. Зетят на Тръмп с мащабни инвестиции на Балканите | StandartNews.com

Джаред Къшнър, зет на бившия американски президент Доналд Тръмп, потвърди в петък, че приключ голяма сделка за недвижими имоти в Албания и Сърбия, съобщи британското издание „Телеграф", цитирано от албанския сайт „Албениън дейли нюз".

Плановете на Къшнр на Балканите изглежда се осъществяват чрез връзки, установени по времето, когато Трьмп е бил начело на страната, отбелязва изданието. Къшнър, който беше старши сьветник Тръмп, каза, че работи върху сделките с Ричард Гренел, който за кратко изпълняваше длъжността директор на националното разузнаване при Тръмп и беше посланик в Германия и специален пратеник за Балканите, предаде БТА.

Единият от проектите ще бъде развитието на остров край бреговете на Албания, който да бъде превърнат в луксовна туристическа дестинация.

Според сръбски депутат и компанията на Къшнър вторият проект планира изграждането на луксозен хотел, 1500 жилищни сгради и музей в Белград, столицата на Сърбия. Строежът се планира в бившия щаб и на югославската армия, унищожен през 1999 г. при бомбардировката на НАТО.

И двата проекта ще използват територия, контролирана от правителствата към момента, което означава, че ще трябва да се постигне споразумение с чужестранни правителства, отбелязва Телеграф.

Третият проект, сьщо в Албания, ще бъде за изграждане на няколко хотела и стотици вили в района на Вльора, в крайбрежния район на Южна Албания.

Къшнър ще участва в проектите чрез инвестиционната си компания „Афинити Партнърс" (Affinity Partners), която разполага с 2 милиарда долара, инвестирани от обществения инвестиционен фонд на Саудитска Арабия, както и от други инвеститори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай