Имотен гигант стъпва на пазара на индустриални площи у нас с огромна сделка

Компанията за инвестиции в бизнес имоти, част от AG Capital придобива логистичната компания BPD

Имотен гигант стъпва на пазара на индустриални площи у нас с огромна сделка | StandartNews.com

Lion’s Head, джойнт венчър на AG Capital и Old Mutual Property, подписа договор за придобиване на компания BPD – инвеститор в логистични и индустриални имоти. Сделката е най-голямата в сектора от години насам, инвестицията е в размер на 71,4 млн. евро.

С тази инвестиция AG Capital навлиза в нов за Групата клас бизнес имоти и става вторият по големина собственик на индустриални площи в България.  Покупката се реализира с инвестиция на International Finance Corporation (IFC) - част от Световната Банка и финансиране от UniCredit Bulbank. Правен съветник по сделката е Wolf Theiss Bulgaria.

„Придобиването на BPD е значимо постижение за екипа на Lion’s Head и дава началото на амбициозната ни програма за регионално разширяване на портфолиото ни в нов бизнес сектор и на нови пазари – България, Румъния  и Полша. Планираме да запазим бранда BPD и да го развиваме заедно с досегашния екип. Целта е да осигурим приемственост и безпроблемно преминаване на бизнеса към стандартите на Lion’s Head, като запазим високото ниво на управление“, коментира Таня Косева-Бошова, управляващ партньор, Lion’s Head  

„Lion’s Head ще продължи добрата традиция на наложения бранд BPD, придобивайки платформата от 3 логистични парка и успешен екип. Трите проекта са с обща застроена площ от 75 065 кв. м и се намират на ключови за страната локации – София, Варна и Русе. Планираме  разширяване на настоящите проекти с изграждане на допълнителни 28 000 кв. м във Варна и Русе.“, допълва Владимир Гюрджиев, Групов Директор Логистични Проекти, Lion’s Head 

В логистичните центрове, които Lion’s Head придобива, дългосрочни наематели са международни компании като Phoenix Pharma, DHL, DB Schenker,  Carlsberg, Speedy (Geopost), Wurth, Sopharma и още над 50 компании.

Най-големият от трите логистични парка се намира във Варна (на снимката горе). Центърът е доминантен за града и региона и предлага на клиентите си 42 241 кв. м модерни складови, офис и търговски площи. Локацията е ключова, вътрешно- градска с бърз и удобен достъп до всички части на града. Паркът е един от малкото в Морската ни столица, които предлагат както сух склад, така и складови площи с температурен контрол. Като част от ESG стратегията на компанията паркът разполага и с покривна фотоволтаична електроцентрала.

Паркът в София е със стратегическа локация на източната дъга на Околовръстен път, осигуряваща бърз достъп както до централните градски райони и летището, така и до магистралите Хемус и Тракия. Проектът е избран за централен склад на водещата фармацевтична дистрибуционна компания Фьоникс Фарма, а също и от друг български лидер в областта на фармацевтичните продукти Софарма Трейдинг. Сред другите клиенти са още значими международни компании като Wurth и Jotun.

Логистичният център в Русе се намира в непосредствена близост до Дунав мост 1 и ключовата гранична връзка с Румъния, в единствената модерна индустриална зона на града.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай