Асен Василев обясни за какво ще има пари в Бюджет 2024

Синдикатите поискаха гаранция за увеличаване на заплатите в отделните сектори

Асен Василев обясни за какво ще има пари в Бюджет 2024 | StandartNews.com

Пари от бюджета за 2024 г. ще има само срещу предложения за конкретни дейности с точни разчети и план за тяхното изпълнение. Това чуха ръководствата на конфедерацията и на отделни федерации в КНСБ на среща с премиера Николай Денков и министъра на финансите Асен Василев днес. 

Представителите на синдикатите изразиха надежда политиката на правителството за повишаване на доходите да продължи и догодина, така както беше заложена за 2023 г.

Те очакват държавата да изпълни исканията им за увеличаване на заплатите в различните сектори, както и да се осигурят средства за капиталови инвестиции.

Бюджетът за следващата година ще бъде с ясна перспектива. Кабинетът ще продължи да следва политиката на вдигане на доходите и овладяване на инфлацията, заяви премиерът.

Министърът на финансите очаква финансовите средства по отделните сектори да бъдат използвани ефективно в полза на гражданите.

Той прогнозира, че брутният вътрешен продукт ще се повишава, а инфлацията ще продължи да намалява и следващата година ще бъде под 5%.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай