Асен Василев зарадва българите с обещание за догодина

Потвърден е ангажимент за 1 млрд. лева инвестиции в общински проекти

Асен Василев зарадва българите с обещание за догодина | StandartNews.com

Източник: МФ

Средната годишна инфлация през 2024 г. се очаква да бъде 4,8%, а ръстът на брутния вътрешен продукт 3,2%, става ясно от съобщение на Министерството на финансите. То е по повод среща на министър Асен Василев с представители на Националното сдружение на общините в Република България, на което той ги е запознал с макрорамката за догодина.

От съобщението става ясно, че догодина също се залага дефицит от 3% от брутния вътрешен продукт. Този параметър от бюджета отдавна е представен от министерството.

На срещата с представителите на сдружението на общините обаче е потвърден ангажимент за 1 млрд. лева инвестиции в общински проекти.

Асен Василев е поискал информация от НСОРБ за състоянието на автопарка на градския транспорт и на училищните автобуси с оглед намирането на средства за подмяна на автобусите с електрически, за да се намалят разходите за поддръжка и експлоатация на старите превозни средства и като мярка за повишаване чистотата на въздуха.

Тази година проектобюджетът трябва да бъде внесен в парламента до 15 ноември. Документът трябва да бъде изготвен и на базата на данъчните закони, които бяха обсъдени в Съвета за тристранно сътрудничество. Предстои да бъдат приети от Министерския съвет и парламента. Те са ключови за приходната част на бюджета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
5 Коментара
Коко яйцето
преди 6 месеца

А българите кога ще го зарадват?

Откажи
Лилия
преди 6 месеца

А кой му е казал , че ще е още на власт ?

Откажи
анонимен
преди 5 месеца

Че кой е по добър от него

Откажи
Бай ,бай...Ганю
преди 5 месеца

Обещал е,да се пръждоса по дяволите ?

Откажи
inkubatoribg
преди 5 месеца

Така ме зарадва кокорчо с тая новина че направо хванах разстройство

Откажи