Бивш директор на Пирогов разкри истината за атаката срещу болницата

През "Пирогов" се реализира влияние, а не личен резултат

Бивш директор на Пирогов разкри истината за атаката срещу болницата | StandartNews.com

Източник: БНТ

Болници като "Пирогов" имат големи трудности и те са свързани с механизма, по който получават финансовите си средства, заяви в интервю за БНТ бившият директор на най-голямата спешна болница доц. Спас Спасков.

Според него един от утежняващите фактори в болниците е броят на персонала - за всяко работно място трябва да има назначени петима души. Това се налага заради 24-часовото работно време на болницата. Оттам идва и по-голям разход за фонд работна заплата. Финансирането е еднотипно и за малка и за голяма болница.

В "Пирогов" персоналът работи на 7-часов работен ден, това е второ утежняващо условие. В този тип болници се насочват най-тежко болните, което допълнително увеличава разходите, допълни доц. Спасков.

Когато се освобождава директор се извежда един проблем - подобни излизат винаги. Вместо да гледаме с ирония, нека гледаме градивно. Надявам се в здравната комисия депутатите да обсъдят проблемите и да се направи промяна за добро. Това, което се направи с бюджета на НЗОК, е положително.

През "Пирогов" се реализира влияние, а не личен резултат - през болницата може да се влияе на общественото мнение. Оттам минава овладяването на общественото мнение. Почти няма смяна на министри и да не се клати ръководството на "Пирогов", констатира доц. Спас Спасков.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай