Прокуратурата с изненадващо решение за Алексей Петров

СГП иска арест на трима украински граждани

Прокуратурата с изненадващо решение за Алексей Петров | StandartNews.com

Прокуратурата поиска от съда да издаде европейски заповеди за арест за трима украински граждани по разследване, свързано с Алексей Петров. СГП иска арест за Артьом Темпински, Максим Чорний и Иевен Балков., издирвани във връзка с атентата с гранатомети срещу бизнесмена през 2015 г., пише Сега.
 

Самият Алексей Петров бе застрелян 9 години по-късно -  през август м.г. в полите на Витоша, като и до момента няма каквато и да е официална информация да има напредък в разследването на убийството му. 

Преди да бъде убит бизнесменът, срещу него имаше два неуспешни атентата -  през 2002 г. пред басейна "Спартак" и през 2015 г. в близост до дома му. По първият случай и до момента няма никакво развитие, докато при втория някак много бързо бе разкрита украинска група от четирима души, която е организирала и извършила атентата с гранатомети. Дори бе заловен, обвинен и осъден като организатор за покушението Роман Логвиненко. Първоначално той получи присъда от 15 години, после тя беше намалена на 10 години, а накрая той бе пуснат предсрочно миналият май, само 4 месеца преди разстрела на Алексей Петров.

Въпросното покушение срещу Алексей Петров беше извършено с гранатомети на 29 октомври 2015 г. в София като според обвинение само бронирания му мерцедес е предотвратило тежки последици. След инцидента Петров предложи  награда от 100 000 долара за информация, която да доведе до разкриването на поръчителите на неуспешния атентат. Тогава той каза още, че е започнал собствено разследване, в което ще се включат и чуждестранни експерти. Коментира, че медиите са определили атентата срещу него като терористичен, и по този повод заяви: "с терористите - като с терористи".

През цялото време прокуратурата твърдеше, че в атентата с гранатометите са участвали като преки извършители именно Артьом Темпински, Максим Чорний и Иевен Балков. От тях обаче и до момента няма и следа. Не става ясно защо точно сега прокуратурата иска европейски заповеди за техния арест и поради каква причина това не е било сторено и до момента. Няма информация и дали те по някакъв начин са навързани и с последващият разстрел на Петров през август м.г. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Бонго Бонго
преди 2 дни

Именно г-жо Мустафа, след убийството му първите заловени трябваше да са те, защо сега??? В държавата не са искали и са забавили процеса....

Откажи