ВМРО ще участва в изборите с партийната си регистрация и граждани в листите

Ръководството на ВМРО благодари за любезната покана от страна на различни политически формации за съвместно участие на предстоящите избори

ВМРО ще участва в изборите с партийната си регистрация и граждани в листите | StandartNews.com

В събота Организационният съвет на ПП „ВМРО – Българско национално движение“ взе решение за самостоятелно участие на партията в предстоящите на 9 юни 2024 г. избори за членове на Европейския парламент и в изборите за народни представители. В листите място ще намерят и много граждани и известни общественици, които споделят патриотичните виждания на формацията и Идейните начала на ВМРО.

Ръководството на ВМРО благодари за любезната покана от страна на различни политически формации за съвместно участие на предстоящите избори, но решението на Организационния съвет постанови партията да се яви самостоятелно с широка гражданска листа и подкрепа от родолюбиви организации.

ВМРО - Идейни начала

Ние сме българско национално движение ВМРО - наследник на идеята за освобождението и обединението на Отечеството. Ние следваме идеалите на Георги Раковски, Христо Ботев, Васил Левски, Гоце Делчев, Тодор Александров и Иван Михайлов, изразени най-добре в завета на Апостола на свободата „и ние сме хора и искаме да живеем човешки: да бъдем напълно свободни в земята си, там където живее българинът - в България, Тракия и Македония“.

За нас историята на българския народ, културата, традициите му и неговите интереси са основополагащи за формирането на днешната и бъдещата политика на Република България.

Усилията и саможертвата на поколения българи ни задължават да продължим да работим за единна, силна и просперираща България. Държава, гарантираща отглеждането и възпитанието на здрави, силни и умни деца, осигуряваща достоен живот на своите граждани, притегателен център за всички наши сънародници по света. Ние вярваме, че България е там, където живее дори и един българин.

Ние нямаме потребност да подражаваме на чужди модели било от Изток, било от Запад. Изповядваме съвременния, просветен и градивен национализъм. Работим за обединение на българския народ около своите национални интереси и традиции и за изграждане на общество, което се ръководи в своята дейност от интересите на българските граждани, зачитайки правата на личността, свободата на словото и правото на свободна икономическа инициатива.

ВМРО е представител на онези граждани, работещи и създаващи националното богатство българи без разлика на пол, етническа и религиозна принадлежност в Република България и навсякъде по света.  Българската държава трябва да е гарант за сигурността на всеки един свой гражданин, за достъпно и качествено здравеопазване, образование и  култура, високи доходи и пенсии.

Нашите усилия са съсредоточени към:

  1. Единение на българската нация. Защита на българския език, българската национална чест и достойнство, на правата на всеки българин в страната и чужбина. 
  2. Отстояване на суверенитета на България и недопускане на налагане на решения във вътрешната и външната политика на страната от други държави.
  3. Недопускане на финансирани от чужбина организации в политическите, религиозните и образователните дела на страната ни. Премахване на гласуването в чужбина извън дипломатическите представителства на страната.
  4.  Увеличаване на правомощията на президентската институция, силна и обединяваща държавна власт.
  5. Развитие на българската армия като основен гарант за териториалната цялост, суверенитет и независимост. Модернизация на въоръжените сили чрез инвестиции в българската наука и индустрия, а не наливане на пари в чужди икономики. Възстановяване на наборната военна служба за 9 месеца за всички български мъже, навършили пълнолетие, за жените - доброволна военна служба, трудово-образователна повинност за неграмотните в двоен срок -18 месеца.
  6. Спиране на нелегалната миграция и опитите България да се превърне в мигрантско гето, източник на ислямски фундаментализъм и радикални религиозни идеологии. Ислямската колонизация е удар върху Европа. Европа на европейците.
  7. Премахване на привилегиите за малцинствените групи, били те етнически, религиозни или сексуални. Забрана за гласуване на неграмотните и неспазващите задълженията си към държавата. 
  8. Недопускане узаконяването на еднополовите бракове, джендър пропагандата в образованието и културата и експериментите с човешката природа.
  9. Защита на традиционното семейство, което се състои от мъж, жена и техните деца. Провеждане на демографска политика в подкрепа на грамотната раждаемост и семейството. Завръщане на българите в родината и привличане на наши сънародници от историческите общности зад граница. 
  10. Модерно патриотично образование, което съхранява и утвърждава българската национална идентичност. 
  11. Нулева толерантност към корупцията и изграждане на отговорна и добре подготвена администрация. 
  12. Демонополизация на икономиката, подкрепа на родното производство и селското стопанство. 
  13. Гарантиране на енергийната независимост на България. Разумно използване на природните ресурси. Изграждане на нови ядрени мощности в Белене и Козлодуй на принципа на икономическия интерес, а не според политическата конюнктура.
  14. Деидеологизация на икономиката и ревизия на Зелената сделка с цел повишаване на  конкурентоспособността на българската стопанство, повишаване на заетостта и доходите. Зелената сделка води до деиндустриализацията на европейските държави и съответно доминация от други държави със силна икономика, а последствията от това са бедност, миграция, социални сблъсъци, упадък на системите за сигурност.
  15. Развитие на Европейския съюз като съюз на отечествата. Европа е наш дом, а България е европейска държава от повече от хилядолетие. ЕС трябва да се върне към изначалните си принципи, а не да се превръща в инструмент на един или няколко от членовете си. 
  16. Силна европейската отбрана, отговаряща на интересите на европейските държави. Членството на България в НАТО трябва да бъде разглеждано като гаранция за националната сигурност. Алиансът не може да бъде инструмент единствено за налагане на интересите на която и да е държава в глобален мащаб. 
  17. Неучастие в конфликти между трети страни, ако икономическите и националните ни интереси не са пряко засегнати или непосредствено не е застрашена националната сигурност и териториалната цялост на България. Всякакви идеологии, които не отговарят на националните ни интереси, налагани от където и да е, са неприемливи.
  18. Отстояване на историческата истина за българския произход на населението в Република Северна Македония, като база за бъдеща интеграция между България и Северна Македония. Защита на правата на българите в Македония, Албания, Сърбия, Косово, Гърция, Румъния, Молдова, Украйна, Русия и съхраняване на българското им самосъзнание.

За постигане на горепосочените цели ВМРО ще работи за единение на всички национално мислещи хора в България чрез пропаганда, чрез възпитание на младото поколение в дух на родолюбие и чрез политически средства. 

Нашата непосредствена цел е създаването на мощно национално движение, обединяващо интелектуалци, обществени личности, патриотични организации и политически сили в името на обединена, суверенна, икономически просперираща и социално справедлива България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай