Управляващите решиха! Даваме ракети на Украйна

Става дума за неизправни, с отпаднала необходимост или наднормативни преносими зенитно-ракетни комплекси и зенитни ракети

Управляващите решиха! Даваме ракети на Украйна | StandartNews.com

Източник: БТА, архив

Повече ракети с отпаднала необходимост да бъдат дарени на Украйна - това предлага проект на решение, внесен в Народното събрание по-рано днес. Проектът е подписан от Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков.

Според документа България ще дари на Украйна неизправни, с отпаднала необходимост или наднормативни преносими зенитно-ракетни комплекси и зенитни ракети от различен тип. Министърът на отбраната ще определи излишните количества в хода на провеждания Стратегически преглед на отбранителната политика. Очаква се конкретният списък да бъде готов през януари или февруари.

ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС предлагат още у нас да се обучават до четири украински пехотни или механизирани роти годишно с общо 160 военни. Те ще идват като военнослужещи без лично оръжие и бойна техника.

Също така България ще дава да се използва въздушното й пространство за тренировки и обучение на украински пилоти на F-16.

"Министерството на отбраната трябва да предприеме необходимите действия за присъединяване и принос, съобразно възможностите на Република България, към коалицията от държави за изграждане на способности на Военновъздушните сили на Украйна за използване на самолети F-16, включително за провеждане на съвместни тренировки и използване на въздушното пространство на страната", пише в проекторешението.

От документа става ясно, че България ще поиска помощ от своите съюзници, за да пази небето си. Вносителите предлагат правителството да проведе преговори с НАТО за разполагането на противовъздушни и противокорабни ракетни комплекси, които да усилят българската отбрана.

На заседанието на комисията по отбрана, която се събра извънредно, за да гласува проекта на решение, се стигна до размяна на остри реплики.

На него присъства заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, който заяви, че България има възможност да обучава механизирана рота, като има подходяща база за настаняване, инструктори и полигони.

Николай Дренчев от "Възраждане" заплаши колегите си с военен съд, а Борислав Гуцанов от БСП попита Запрянов дали не го е срам, че в "есента на живота си" подкрепя подобни действия. Той настоя за оттегляне на предложението и предупреди Запрянов, че за всеки идвал Видовден.

"Въобще не се срамувам. Моята практика в армията е над 50 години. Всичко, за което говорим, е неизправно, не е възможно да бъде ремонтирано в България, документацията. Ако стоят, ще трябва да ги унищожаваме и да даваме пари. Подкрепям това предложение по съвест, нямам аспирации за политическа или административна кариера", отговори Запрянов.

Проектът бе подкрепен от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. Депутатите от БСП и "Възраждане" гласуваха против предложението, от ИТН се въздържаха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
9 Коментара
Николай
преди 2 месеца

предатели олигофрени

Откажи
78899988776544
преди 2 месеца

НЕЩАСТНИЦИ ТОЯ ПЕДЕРАС НАТЕГАРЕВ ЗАСЛУЖАВА 20 Г. ЗАТВОР

Откажи
КОНСТАНТИНОВ
преди 2 месеца

ТОВА МОГАТ НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ И СЛУГИ НА САЩ.

Откажи
BrianPen
преди 2 месеца

Противопоказания к медикаментозному кодированию: Информация, представленная на сайте, не может быть использована для постановки диагноза, назначения лечения и не заменяет прием врача https://narcologic.ru/otzyvi-rehab/priezd-rodnyh-k-aleksandru-2/ Марина ТТТ https://narcologic.ru/lechenie-narkomanii/prinuditelnoe-lechenie-narkozavisimyh/ Цены на Наркологические услуги https://narcologic.ru/goroda-lechenie-narkomanii/lechenie-narkomanii-vo-vladimire/ Шоссе энтузиастов · 2,0 км https://narcologic.ru/kodirovanie/akvilong-kodirovanie/ Записаться https://narcologic.ru/reabilitaciya-dlya-zavisimyh/reabilitaciya-narkozavisimyh/

Откажи
Сашо
преди 2 месеца

Така както са тръгнали тия иди оти ще присъединят цяла България към Украйна! Тоя е наш народ няма ли да се събуди най-сетне... Какво става бе хора?

Откажи
Копача
преди 2 месеца

Този педал Магарев заслужава да му набуташ снаряд в задника смрад американска....!!!

Откажи
Ники
преди 2 месеца

Заспал народ.....!!!

Откажи
Отец
преди 2 месеца

Тези тримата не са достойни за паметта на предците си . Те са позор за българското племе. Бог да им е на помощ от народния гняв. Ще си платят за предателството към род и родина рано или късно.

Откажи
Защопъкне
преди 2 месеца

Негодни ракети и ненужни вседеходи с цена от 500 000 лева единият ще се даряват. Ние сме идиоти, защото ни пробутват идиотщини. Имат ни за малоумни. Ще повярвам, че Тагарев не получава скрити комисионни, ако дари и консервите с изтекъл срок, храните с палмови масло и умрелите животни вместо в екирисаж, започнат да ги изпращат на Зеле-нсс-ки. Щях да забравя за промишлените отпадъци от Австрия и Нидерландия натрупани в Ямболски окръг в рудниците в Крумово и Бакаджика...Като даваме боклуци да даваме наред всичко...

Откажи