Социолог разкри новата роля на Пеевски за младите

Затова не е лишено от логика да има двама съпредседатели в ДПС

Социолог разкри новата роля на Пеевски за младите | StandartNews.com

ДПС е капсулирана партия, много от нещата не можем да ги чуваме и разбираме. Затова да има двама съпредседатели не е лоша идея. Коментара направи пред БНТ социологът Евелина Славкова.

Според нея ще му бъде трудно на Делян Пеевски да отиде на знакови места, за да мотивира тези хора. Затова се търси и образа на човек, който е изграден през тази партия, който да не държи тази част от хората откъснати, обясни Славкова.

Тя смята, че Пеевски ще дава другата перспектива – на младите хора, които не ги държи страхът от исторически събития в миналото, на хора, които искат някаква перспектива. Затова не е лишено от логика да има двама съпредседатели в ДПС, аргументира позицията си Евелина Славкова.

Противоположностите в любовта се привличат, каза още социоложката, описвайки управляващата сглобка. Това по-думите й може да обясни нейната относителна стабилност. 

Хоризонтът на тази сглобка може да е много дълъг и зависи донякъде и от развитието на войната в Украйна. Освен това ако отидат на избори, може да излезе друг политически проект, който да влезе в Народното събрание и да им развали дуслука.

По думите на Славкова, ако Радев готви политически проект, сам президентът трябва да го овладее, той да е единственият аватар. Ако даде на някой друг да бъде водач, ще се постигнат някакви дребни резултати. Но от всичко това зависи дали ще има или няма да има предсрочни избори, посочи Славкова.

Ако има проект на Радев, той няма да е радикален. Една огромна маса от хора, която иска спокойствие, чака представителство и ако той успее да стигне до този електорат, ще е добре. Защото трябва успокояване на това радикализиране в управлението на сглобката, обясни Евелина Славкова.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай