Ще има ли сглобка в София? Най-новата версия от Борис Бонев

Той смята себе си за подходящ за позицията председател на Столичния общински съвет

Ще има ли сглобка в София? Най-новата версия от Борис Бонев | StandartNews.com

Източник: бТВ

Новите управляващи в Столична община - коалицията между "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Спаси София" вече правят срещи и водят преговори с останалите, спечелили места в общинския съвет, но не и с ГЕРБ. Това съобщи пред бТВ председателят на "Спаси София" Борис Бонев.

Той отговори какво би направил, ако в общинския съвет се оформи сглобка, подобна на тази в парламента.

„Няма да участваме в сглобка, „Спаси София“ ще излезе, ако има. Но не само че няма наченки за това в нашите партньори от ПП и ДБ, но ние стоим изключително здраво и никой от нашите 23 общински съветници в обединението няма никакво намерение да продължава модела на ГЕРБ в София“, заяви Бонев.

„Нито на мен, нито на някой от обединението ни му е фиксидея аз да съм председател на Столичния общински съвет. През годините ми внушаваха, че съм искал да ставам кмет и председател. Аз съм готов и винаги съм, но това не ми е фиксидея. Мога да работя за София във всякакви варианти и сценарии, дори без да бъда в общинския съвет“, обясни Бонев.

Въпреки това, той смята себе си за подходящ за позицията председател на общинския съвет.

„Г-н Лилков е човек, който безспорно е авторитет с много богат опит в общинския съвет, но смятам, че позицията председател изисква повече модерно мислене и енергия за справяне с проблемите. Този общински съвет има доста силно изразена дясна и лява част. Би било грешка начело да застане човек, който е твърде свързан с едната или другата част. Аз винаги съм се обявявал за центрист, говоря добре с всички и това би било добро предимство, за да се търси баланс при взимането на решения“, допълни лидерът на "Спаси София".

Заместник-кметовете все още не са избрани, каза той.

„Това, което предлагаме не е позиции, постове, далавери и схеми. Предлагаме Столичният общински съвет да работи по нов начин, в който идеите, предложенията и приоритети на всяка политическа сила да бъдат чути, ще седнем ще решим които се припокриват и ще ги направим. Има припокриване в програмите между 70-80% от всички“, каза Борис Бонев.

„Срещах се с БСП–София, не с г-жа Григорова. Тя по някаква причина отказа дори да се здрависва със своите бъдещи колеги. Тя може много да допринесе а работата и моят личен съвет е да се отнася по-колегиално с всички“, посочи той.

По думите му предстоят ревизии на различни дирекции и общински дружества, но чистки и реваншизъм няма да има.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай