Регионалният министър със смущаващи разкрития за строежи на пътища

Андрей Цеков коментира и изграждането на магистрала "Хемус"

Регионалният министър със смущаващи разкрития за строежи на пътища | StandartNews.com

Източник: БНТ

През последните години държавата и общините са възлагали редица строежи без строителни книжа. Тези строежи са изпълнявани под формата на текущи ремонти, а всъщност е правена реконструкция или рехабилитация, за която е нужно разрешение за строеж и одобрени инвестиционни проекти. Това обяви пред БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков.

Според него тези пътища и водопроводи съществуват и по тях карат и потребяват водата българските граждани.

"Ние ползваме тези обекти без да има строителни документи и без да сме уверени в това дали те отговарят на всички изисквания за строежите. Поради това е необходимо всички тези публични обекти да бъдат подложени на някакъв вид инспекция, така че да се даде възможност да бъдат редовно въведени в експлоатация, ако отговарят на всички нормативни изисквания. Това е смисъла на предложените промени", обясни регионалният министър.

По думите му там, където държавата, респективно общината, е допуснала изграждането на един такъв строеж, той вече се ползва, и да може да продължи да се ползва с цялата увереност, че отговаря на изискванията.

Цеков коментира още и изграждането на АМ "Хемус", където е било констатирано незаконно строителство само в участък 4 и то е премахнато. Измененията в Закона за устройство на територията по никакъв начин нямат отношение към строителството на магистралата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай