Радев удари важно депутатско решение с вето, какви са мотивите

„Воден съм от убеждението, че сигурността, здравето и живота на българските граждани следва да бъдат първостепенен приоритет“, заявява държавният глава

Радев удари важно депутатско решение с вето, какви са мотивите | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия, архив

Президентът Румен Радев върна за ново обсъждане в парламента Закона за ратифициране на споразумението, с което България предоставя безвъзмездно на Украйна бронирана транспортна техника, съобщават от "Дондуков" 2.

В мотивите към ветото е отбелязано, че народните представители не са били достатъчно запознати с конкретните параметри на дарението, което ги поставя в невъзможност обективно да преценят дали предоставяната техника е с отпаднала необходимост.

Радев подчертава, че не са взети предвид нито военновременните задачи, вменени на МВР, нито нуждите на Главните дирекции „Гранична полиция“ и „Пожарна безопасност и сигурност на населението“.  Предоставяната  на  Украйна бронирана високопроходима транспортна техника би могла да се ползва именно при охраната на българската граница и за оказване на помощ на населението при бедствия и аварии, включително в трудно достъпни зони. „Воден съм от убеждението, че сигурността, здравето и живота на българските граждани следва да бъдат първостепенен приоритет“, заявява президентът.

„Пресни са примерите от наводненията в Карлово и Царево, когато Министерството на вътрешните работи отново разчиташе на способностите на Българската армия, за да изпълни своевременно и ефективно законово установената си мисия. Случаите, когато службите за защита на населението ще се сблъскват с подобни предизвикателства ще зачестяват и това налага укрепването, а не отслабването им“, е позицията на държавния глава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Д.Маринова
преди 4 месеца

Тези наши депутати преди да вземат решение не се ли консултират с военния министър? Военният министър не се ли консултира с ген.щаба?

Откажи
Marina
преди 4 месеца

Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България.----- http://gg.gg/ketox

Откажи