Радев отговори на Украйна! Нов залп

Ето какво написа перссекретариатът на държавния глава

Радев отговори на Украйна! Нов залп | StandartNews.com

Президентът Румен Радев отговори на посолството на Киев у нас, което по-рано днес излезе с остра позиция срещу думите му, че Украйна настоява да води тази война, но сметката се плаща от Европа.

ВИЖ ОЩЕ: Украйна нападна Радев! Тежък отговор

Прессекретариатът на държавния глава излезе с ответна позиция.

ВИЖ ОЩЕ: Жега на Рожен! Радев скочи на властта, нападна Украйна

„Позицията на държавния глава Румен Радев, че конфликтът между Русия и Украйна няма военно решение, е известна. Всеки ден от тази война води до жертви и разрушения, които не са в интерес не само на Русия и Украйна, а имат и тежки икономически, социални и политически последици за цяла Европа.

Захранването на бойните действия с все повече оръжия увеличава риска от глобален военен сблъсък.”, се казва в съобщението на „Дондуков” 2.

Затова президентът Румен Радев счита, че дълг не само на пряко участващите във военните действия, а и на международната общност, е да положат системни усилия за деескалация и преустановяване на военните действия и търсене на реално мирно решение със средствата на дипломацията, основано на принципите и договореностите в рамките на ООН и международното право”, обявиха още от Президентството.

По-рано украинското посолство у нас излезе с остра позиция след изказването на президента Румен Радев. В него той обяви, че Украйна настоява да води тази война, но сметката се плаща от Европа. В позицията на посолството се казва, че Украйна полага всички възможни усилия за възстановяването на мира и е тази, която най-много иска мира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай