Украйна нападна Радев! Тежък отговор

Във връзка с поредните изказвания на президента

Украйна нападна Радев! Тежък отговор | StandartNews.com

Украинското посолство у нас разпространи остра позиция след изказването на президента Румен Радев вчера, в което той обяви, че Украйна настоява да води тази война, но сметката се плаща от Европа.

Ето какво написаха от дипломатическото представителство на Киев в събота във Фейсбук:

"Най-много Украйна иска мира, а именно агресора настоява да води война!

Посолството на Украйна в Република България категорично заявява, че Украйна полага всички възможни усилия за възстановяването на мира.

Украинският народ, започвайки от 2014 година, героично се отбранява и отстоява своята териториална цялост и държавен суверенитет.

Русия като държава терорист продължава своята въоръжена агресия срещу Украйна, засилвайки заплахите и ядрения шантаж срещу демократична международна общност.

Прехвърлянето на вината върху Украйна, която бе вероломно нападната от северната си съседка, за водената война е одна от най-разпространените опорни тези на руската пропаганда и хибридната война в Европа.

Само кремълският режим и неговите последователи избягват да наричат войната на русия срещу Украйна с думата «война», маскирайки руската агресия и геноцида срещу украинския народ под формулировките «конфликт» и «специална операция».

Украйна е благодарна на Република България за предоставяне на помощи и непрекъснатата подкрепа в политическа, военно-техническа, финансова и хуманитарна сфери.

Посолството на Украйна искрено благодари на милионите българи, които са проявили съпричасност и протегнали ръка за помощ в този исключително труден за украинския народ момент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай