Жега на Рожен! Радев скочи на властта, нападна Украйна

Президентът коментира и войната

Жега на Рожен! Радев скочи на властта, нападна Украйна | StandartNews.com

Крайно е време е да започнем да мислим обективно и трезво за войната в Украйна. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти на Рожен, където продължават тържествата след издигането на 111-метровия пилон вчера.

"За съжаление българските управляващи нямат собствено мислене, собствено мнение и позиции. Трябваше ли големите държави членки във Вилнюс ускореното приемане на Украйна в НАТО в момента е абсолютно неприемливо, за да може и нашите управляващи да започнат да сменят позициите си? Трябва ли да чакаме министъра на отбраната на Великобритания, който да каже, че не може да чака Великобритания да е склад за въорежените сили на Украйна, за да спрат нашите управляващи да гледат на нашите въоръжени сили като склад на чужда армия", попита реторично държавният глава.

"Нашите управляващи се опитват неистово да ни убедят, че изпращайки военна помощ, те повишават нашата сигурност. Напротив - всички виждаме, че този конфликт се задълбочава, категорично, жертвите стават все повече. Колкото повече оръжия този конфликт повече поглъща, толкова повече жертви, толкова по-дълго ще се точи тази война", коментира Радев, предаде "ДарикНюз".

"Украйна настоява да води тази война. Също така трябва да стане ясно, че сметката се плаща от цяла Европа. Тази война се води на много измерения", заяви Радев.

Той се обяви против изпращането на БТР-и от складове на жандармерията, след като във военно положение и МВР, и армия става едно в името на националната сигурност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай