Пеевски с послание за хората, доверието и рейтингите

Доверието на хората се печели, като работиш за тях, което ДПС и аз правим всеки ден

Пеевски с послание за хората, доверието и рейтингите | StandartNews.com

Източник: БТА

"С голям интерес наблюдавам резултатите от социологически изследвания на две агенции, публикувани тези дни, които сякаш излязоха да бранят някой, който бил имал три пъти по-голям рейтинг на доверие от мен. Този похват е последното убежище за провалящи се политици, но не за това е думата тук." С тези думи се обръща към българите председателят на парламентарната група на ДПС в изявление, разпространено рано тази сутрин.

"Защото моята най-точна социология са хората. Тези, които отредиха на последните избори на ДПС позицията на втора политическа сила, а в моя избирателен район - Благоевград - ДПС е първа политическа сила.

Доверието на хората се печели, като работиш за тях, което ДПС и аз правим всеки ден, а най-точно се мери на избори", казва Пеевски.

"Ние сме изпратени  в НС за да изпълняваме това, което хората очакват и желаят - да подобрим живота им и да им решаваме проблемите.

Когато аз и колегите обикаляме населените места, ние сме при хората. Знаем какво е тяхното настроение, споделят ни проблемите си и очакват от нас решения и носене на отговорност", продължава той.

Що се отнася до социологическите прогнози и реалността, Пеевски припомня някои факти от миналото.

През 2001 година същите агенции прогнозираха, че на предстоящите тогава парламентарни избори формация на Царя ще получи съответно 7,8% от едната и цели 12,2% другата. Данните са от април 2001 година.

На парламентарните избори на 17.06.2001 г. коалицията на Н.В. Симеон Сакскобурготски получи вота на 1 952 513  избиратели или 43%, при това при рекордна избирателна активност от 67 на сто.

Нещо повече - след тези избори бе излъчено коалиционното правителство на НДСВ и ДПС с министър-председател Симеон Сакскобурготски.

Правителство, изпълнило пълен четиригодишен мандат, в който оценката на ЕС за България бе за държава със стабилна пазарна икономика, повишило чувствително жизнения стандарт и създало благоприятна среда за бизнеса. В този мандат страната ни бе приета за пълноправен член на НАТО и направи решителните промени, които допринесоха за приемането й в ЕС след две години.

"Защо припомням всичко това? Защото знам, че избирателите са мъдри и всеки опит да се манипулира общественото мнение води до още по-силна мотивация за хората, да гласуват доверие на онзи, който ще свърши работа и ще носи отговорност.  Тъй като те най-добре знаят кой бяга от отговорност и не може да работи за тях. Виждат го всеки ден. 

Затова благодаря на тези агенции, измерили тези резултати.

Следващите избори са много скоро - след половин година. И тогава най-точно ще се премери доверието на хората към мен и ДПС.

Вярвам, че най-хубавото предстои", завършва посланието на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Уйко ви
преди 4 месеца

Стига сте ни навирали в очите това полуграмотно, затлъстяло НИЩО.....

Откажи