Нинова с тежки обвинения към властта, обеща да ги разглоби

За нас 2024 г. трябва да е годината на разглобяване на сглобката в името на доброто на България

Нинова с тежки обвинения към властта, обеща да ги разглоби | StandartNews.com

Източник: БНТ, архив

Обикновено управляващото мнозинство и парламентарното мнозинство трябва да даде тази сигурност, стабилност и перспектива на народа и на държавата. Какво направи управляващото мнозинство в края на годината и какво ни поднесе през последните дни? Този въпрос зададе от парламентарната трибуна лидерката на БСП Корнелия Нинова в декларация по повод началото на зимната парламентарна сесия.

"Общественото пространство е наситено в последните дни единствено с разговори за ротация, кой министър ще отпадне, как ще се избират регулаторите. Управляващото мнозинство не изневери на себе си! Шест месеца ни занимава само с разпределяне на порциите във властта, на намиране на постове, на скандали помежду си, които стигнаха до такъв връх – взаимно да се обвиняват кой е по-корумпиран – председателят на Здравната каса или заместникът му, което доведе до оставката и на двамата", посочи Нинова.

"За съжаление в днешните декларации управляващите наблегнаха предимно на това, което предстои – регулатори, порции във властта, овладяване на държавата вече през законите и през Конституцията", отбеляза Нинова.

Тя се възмути специално от това, че се готви демонтаж на паметника на Альоша в Пловдив. "Вече има предложение от ПП-ДБ. Режете историята, но не можете да нарежете паметта на българския народ", предупреди лидерката на БСП.

"За нас 2024 г. трябва да е годината на разглобяване на сглобката в името на доброто на България", подчерта в заключение Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай