Нинова реши съдбата на социалистите бунтари в София

Съветниците от БСП подкрепиха кандидатурата на Цветомир Петров за председател на Столичния общински съвет

Нинова реши съдбата на социалистите бунтари в София | StandartNews.com

Избори ще се проведат в софийската и бургаската организации на БСП в двумесечен срок отсега. Това обяви на пресконференция председателят на партията Корнелия Нинова след проведен днес пленум.

"В София градската организация не изпълни решение на Националния съвет. Даваме възможност на социалистите да решат какви ръководства да си изберат. Ще се гласуват 24 районни председатели и градско ръководство. Националният съвет не изключва и не наказва никого. Това е най-справедливо и демократично. Ана Янева ще ръководи работна група за изборите", разкри Нинова.

Съветниците от БСП подкрепиха кандидатурата на Цветомир Петров за председател на Столичния общински съвет, вместо да издигнат и подкрепят свой кандидат, както бе спуснато от партията. Причина за сваленото доверие от страна на ръководството на партията бе, че подкрепилите новия председател на СОС вече "не представляват партията".

"БСП е направила и оценка за деветте месеца живот на правителството. "От 80 закона са приели 11. Това е резултатът от правителството. Искаме оставка и избори 2 в 1. Характеризира се с липса на морал, национално предателство, лобизъм в полза на частни интереси, узаконяване на корупцията. Правителството има две програми - официална - фалшива, с пет приоритета Шенген, еврозоната, ПВУ, намаляване на инфлация, публичност при обществени поръчки. По нито един няма съществен напредък", смята Корнелия Нинова.

"А според неофициална - истинската - препраха мафията и корупционния модел на Борисов. Имената на новите назначения на службите са съгласувани с посолство. Движат се по скрита и паралелна програма, в която има и употреба и злепоставяне на европартньори. Видя се отказ от националния интерес в съдебната система. Паралелното правосъдие е резултат от реформата. Ще изнесем и анализ по сектори и министерства какво е изпълненото", заяви Нинова.

Нинова разкри, че на пленума е приет и проект на европейска платформа за изборите. Той ще бъде допълван и обсъждан в партията. Подкрепяме Никола Шмит за общ кандидат на социалистите за председател на Европейската комисия. Кристиан Вигенин от своя страна сподели, че единодушното вземане на решения в ЕС трябва да остане в сила, особено за изключително чувствителните въпроси.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Ангел
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи
До:Ангел
преди 2 месеца

Кой Ви дава право да използвате всички възможни медии за безплатна реклама на непроверени медикаменти? Плачете за съд и затвор!

Откажи
Социалист
преди 2 месеца

Не Нинова, а пленумът взе решения. Престанете да манипулирате читателите!

Откажи