Наш министър видя тайния план на Путин зад смъртта на Навални

Руският президент за пореден път доказва, че е готов да направи всичко, за да не се поставя под въпрос неговата власт

Наш министър видя тайния план на Путин зад смъртта на Навални | StandartNews.com

Източник: НоваНюз

Новината за смъртта на Алексей Навални не беше неочаквана. Имаше опит за неговото убийство, а след като се върна от Русия беше поставен в тежки условия. Все още не е ясно къде се намира тялото му. Путин продължава да разчиства пространството от идеологическа опозиция, която би могла да бъде заплаха за Кремъл. Той не търпи такава, а действа агресивно. Противодействие не се толерира и се унищожава още в зародиш. Този коментар направи пред НоваНюз военният министър Тодор Тагарев.

По думите му руският президент за пореден път доказва, че е готов да направи всичко, за да не се поставя под въпрос неговата власт. "Путин прилага сила и манипулация на информационното пространство и това му върши работа. В дългосрочен план стои въпросът дали празният хладилник няма да надделее във вижданията на руснаците. Санкциите работят, а голяма част от бюджета на Русия отива за финансиране на военния потенциал. Путин държи здраво всички медии и канали за комуникация", посочи Тагарев.

Според него всяка страна на НАТО трябва да развива отбранителния си потенциал и всеки съюзник да отделя минимум 2% от БВП. "На север има ясно разбиране за риска и затова не се прави на въпрос колко се дава за отбрана. Тази година задминаваме два процента, а тези разходи ще се увеличават. Около 1/3 от тях са за придобиване на нови въоръжения, модернизация и строеж на инфраструктура. Въпросът е дали отбранителната индустрия е готова да достави желаните количества, необходим ни е по-голям капацитет", коментира Тагарев.

И допълни, че по-скоро ЕС се насочва към гаранции, че антируските санкции ще бъдат изпълнявани, отколкото към нови такива.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
RENI
преди 2 месеца

Големи капацитети , еййййййй !!!!!!! Всичко знаят, всичко разбират !!!!!!! Колкото повече доларчета получават от СОРОС , толкова повече разбират от всичко , ама наистина -- разбират от всичко . Вместо да си насочат енергията за нещо положително да свършат, те само ПЛЯМПАТ . Точно така . А вестниците -- като няма какво да публикуват , само ни заливат с мръсотия.

Откажи
Милена
преди 2 месеца

В офисите на фирмите на Максим Каракаш става денонощни оргии. Бизнесменът прави любов със свойте служителки, интимничат, пият и вдигат шум. Сина си отдавна е отпратил в чужбина, жена му Таня по цял ден на държавна работа. Наблизо живеят малки деца, семейства и не им е приятно да съжителстват с бизнесмена почитател на свободната любов.

Откажи