Проговори шефът на руското разузнаване. От какво е починал Навални

Навални почина на 16 февруари в Наказателна колония № 3 в град Харп

Проговори шефът на руското разузнаване. От какво е починал Навални | StandartNews.com

Ръководителят на руското разузнаване заяви, че опозиционният лидер Алексей Навални е починал от естествена смърт, предаде Асошиейтед прес.

Коментарите му изглежда отразяват усилията на Кремъл да успокои международното възмущение от смъртта на най-яростния враг на президента Владимир Путин, отбелязва агенцията.

Сергей Наришкин, директор на Службата за външно разузнаване, направи това изявление в интервю, излъчено по руската държавна телевизия. Той не назова причината за смъртта на Навални в отдалечена арктическа наказателна колония, нито даде други подробности.

"Рано или късно животът свършва и хората умират", каза той. "Навални е починал от естествена смърт", добави Наришкин.

Навални почина на 16 февруари в Наказателна колония № 3 в град Харп, в Ямало-Ненецкия регион, на около 1900 километра североизточно от Москва, където излежаваше 19-годишна присъда по обвинения в екстремизъм.

Руските власти все още не са обявили официално причината за смъртта му на 47-годишна възраст и много западни лидери обвиниха за нея Путин - обвинение, което Кремъл гневно отхвърли, отбелязва АП.

Наришкин каза още, че коментарите на френския президент Еманюел Макрон относно евентуалното изпращане на войници на НАТО в Украйна тласкат света към ръба на ядрена война, предаде Ройтерс.

Миналата седмица Макрон повдигна възможността европейските страни да изпратят войски в Украйна, въпреки че предупреди, че на този етап няма консенсус. Съединените щати и ключови европейски съюзници впоследствие заявиха, че не планират да изпращат сухопътни войски в Украйна.

"Това показва високата степен на безотговорност на европейските лидерите днес, в случая - на президента на Франция", заяви директорът на руската разузнавателна агенция.

"Това, разбира се, е тъжно да се види, да се наблюдава и да разберем, че способността на настоящите елити в Европа и Северния Атлантик да водят преговори е на много ниско ниво. Все по-рядко се случва те да демонстрират изобщо някакъв здрав разум. Но тези изявления са изключително опасни. Те вече ни водят до ръба на ядрена война", добави Наришкин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Кирил
преди 1 месец

78% от мъжете биха искали да подобрят сексуалния си живот, ако сте сред тях, трябва да опитате това:--- https://use.my/man

Откажи