Москва погна брата на Навални, майка му заговори на Путин

Людмила Навална поиска руският президент да предаде тялото на сина й Алексей, за да може да го погребе

Москва погна брата на Навални, майка му заговори на Путин | StandartNews.com

Източник: ТАСС

В Русия започна ново наказателно дело срещу Олег Навални, брат на починалия опозиционен лидер Алексей Навални, съобщи руската държавна информационна агенция ТАСС.

Агенцията не посочва по кой член от наказателния кодекс се води делото, но твърди, че полицията издирва Олег Навални, който вече е в списък с издирвани лица по друг случай.

През 2014 г. той беше осъден на 3,5 г. затвор за измама по дело, което според критиците на Кремъл, е измислено и е с цел да се оказва натиск върху покойния му брат.

Междувременно Людмила Навална, майката на починалия Алексей Навални, поиска руският президент Владимир Путин да предаде тялото на сина й, за да може да го погребе.

47-годишният Навални изпадна в безсъзнание и почина внезапно в петък след сутрешната разходка в наказателната колония "Полярен вълк" в Северния полярен кръг, където излежаваше тридесетгодишна присъда.

Говорейки пред наказателната колония майката на Навални, цялата в черни дрехи, заяви, че дори не знае къде се намира тялото на сина й, и поиска президентът Путин да издаде заповед за освобождаването му.

"Вече пети ден не мога да го видя, не ми дават тялото му и дори не ми казват къде е", казва Навална във видеообръщение, което бе излъчено в канала "Navalny LIVE" в ЮТюб.

"Обръщам се към Вас, Владимир Путин. Решаването на този въпрос зависи само от Вас. Позволете ми най-накрая да видя сина си", заяви Навална. "Настоявам тялото на Алексей да ни бъде незабавно предадено, за да мога да го погреба подобаващо", добави тя.

Майката на опозиционния лидер изпрати и официално писмо до Путин със същото искане.

Съюзниците на Навални се позовават на руски следовател, според когото властите се нуждаят от поне 14 дни, за да извършат различни химически тестове на трупа на опозиционера и затова все още не могат да го предадат на роднините му, отбелязва Ройтерс.

Западът, както и поддръжниците на Навални, казват, че Путин е пряко отговорен за смъртта на видния опозиционер. Кремъл отрича да е замесен и заявява, че твърденията на Запада, че руският президент е отговорен за случилото се, са неприемливи.

Путин все още не е направил публичен коментар във връзка със смъртта на Навални, но случилото се допълнително задълбочи разрива в отношенията между Москва и Запада, причинен от продължаващата вече почти две години война в Украйна, отбелязва Ройтерс.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Vikos
преди 2 месеца

Шокиран съм, наскоро научих, че 90% от хората са заразени с пapaзити, поради тях имаме повечето заболявания (включително рак), алергии, хронична умора и главоболие, торбички под очите, акне и папиломи, чести настинки и слаб имунитет, тази инфекция бавно ни убива. Вземете теста и разберете дали сте заразени и как да спасите себе си и близките си------ https://shout.to/testa

Откажи