Обрат! Предадоха тялото на Навални на майка му

Не се знае обаче дали властите ще позволят погребението да се проведе по подходящ начин

Обрат! Предадоха тялото на Навални на майка му | StandartNews.com

Мъртвото тяло на руския опозиционен лидер Алексей Навални, който почина внезапно и неочаквано в затвора миналата седмица, е предадено на майка му, написа неговата говорителка Кира Ярмиш в социалната медийна платформа X в събота.

Ярмиш посочва, че не знае дали властите ще позволят погребението да се проведе "по начина, по който семейството иска и по начина, по който Алексей заслужава".

По-рано в събота Юлия Навалная, вдовицата на Алексей, поиска руските власти да освободят тялото му за погребение и обвини "демоничния" руски президент Владимир Путин, че "мъчи" трупа му.

Майката на Навални Людмила каза в петък, че руските следователи отказват да освободят тялото му от моргата в отдалечения арктически град Салехард, докато тя не се съгласи да го погребе без публично погребение. Тя каза, че служител й е казал, че трябва да се съгласи с техните искания, тъй като тялото на Навални вече се разлага.

В събота сътрудници на Навални казаха, че властите са заплашили да го погребат в отдалечената затворническа колония, където е починал, освен ако семейството му не се съгласи с техните условия. Във видеото емоционалната Юлия Навалная твърди, че лично Путин е отговорен за местонахождението на тялото на Навални и че той „измъчва“ Навални в смъртта, както го е правил приживе.

„Вече знаехме, че вярата на Путин е фалшива, но се го виждаме по-ясно от всякога. Никой истински християнин не може да направи това, което Путин с тялото на Алексей Навални. Това е сатанизъм“, посочи тя.

Завършвайки видеото си, тя каза: „Върнете ни тялото на съпруга ми. Искаме да отслужим панихида и да го погребем по човешки начин, в земята, както е обичайно в православното християнство“.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай