Мария Габриел потвърди! МВР-министърът върви в правилната посока

Всеки един министър в това правителство е одобрен от нея и Николай Денков

Мария Габриел потвърди! МВР-министърът върви в правилната посока | StandartNews.com

Политическият представител на ГЕРБ в рамките на преговорите за това правителство съм аз. Важно е да си припомним, че разговорите бяха водени между мен и Денков, защото правителството е „Денков-Габриел”. Всеки един министър в това правителство е одобрен от двамата. Така вицепремиерът Мария Габриел защити съдбата на вътрешния министър Калин Стоянов.

Тя беше помолена да коментира темата по време на брифинг в Министерския съвет.  

„Разбирам, че и министърът на вътрешните работи, и аз, и премиерът Денков проявяваме нулева толерантност към насилие. И вътрешният министър, и премиерът, и заместник министър председателят казват: „Поздравления за полицаите, които са си свършили добре работата, но и яснота, анализ и понесена отговорност за тези, които са излезли извън правомощията си”, каза още Габриел.

„Смятам, че в контекст, в който България се бори всячески да бъде член на Шенгенското пространство, да имаш министър на вътрешните работи и Министерство на вътрешните работи, което показва изключително солидни и убедителни резултати по тази тема, е много важно да успяваме да открояваме отделните ситуации, изчистване на детайлите и там, където има напрежение и да се върви напред. Както е казал и премиерът – върви се в правилната посока”, каза Габриел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай