Костадинов каза за какво трябва да има нов вот на недоверие към кабинета

Лидерът на "Възраждане" коментира срещата при президента за националната сигурност

Костадинов каза за какво трябва да има нов вот на недоверие към кабинета | StandartNews.com

За цялостната политика на държавата също трябва да има вот на недоверие, смята лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Партията е една от съвносителките на вота на недоверие, който ще бъде гласуван днес в парламента заради проблемите в сектор "Енергетика".

Костадинов коментира пред БНТ недоволството на енергетиците и миньорите.

"Около 200 000 души ще останат без работа. Затова ние обвиняваме държавата в убийство на една част от държавата и геноцид. Затова искаме вот на недоверие", уточни той.

Костадин Костадинов обясни, че ще бъде много несигурно за България, когато цената на тока скочи и ще се нуждаем от вносители на ток.

"Миньорите и енергетиците се борят за работните си места, но те се борят и индиректно за енергийната независимост на страната, защото, когато от 1 януари 2026 г. се случи освобождаването на цената на тока, минимум двойно ще скочи цената на тока. Тогава България ще зависи от вносители на ток", добави партийният лидер.

Костадинов коментира срещата при президента за националната сигурност.

"Войни има навсякъде по света. Война има и в Сирия. Не си спомням да е имало консултативен съвет по тази тема. Война може да избухне всеки един момент в центъра на Балканите. Виждаме какво се случва в Косово, там имаше убити хора. Такъв консултативен съвет не е свиквам за Косово, въпреки че се намира на 80 км. от западната граница на България, а ние говорим за Израел и Палестина. Да, това е трагедия, но има и други войни", добави той.

На въпрос дали се доверява на службите, заяви: "Аз не се доверявам на работата на държавното ръководство като цяло. Самите служби са в много деликатна ситуация, защото в тях работят и професионалисти, и хора, които докладват на чужди посолства. Много ми е трудно да дам черно-бяла оценка, безспорно има хора, които си вършат работата и такива, които не."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай