Излъга ли ни Лавров, за да прелети над България? Проговори разузнавач

Няма нищо скандално в това, че Лавров ще прелети над нашето пространство

Излъга ли ни Лавров, за да прелети над България? Проговори разузнавач | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Българското решение да отворим въздушното си пространство за руски правителствен самолет беше обявено официално в понеделник вечер, като така страната ни даде разрешение руският външен министър Сергей Лавров да прелети до Северна Македония. Там той ще участва в заседание на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Според Димо Гяуров, бивш директор на Националната разузнавателна служба, няма нищо скандално в това, че Лавров ще прелети над нашето пространство. По думите му това е официално изключение.

„Не се съмнявайте, че разрешението е дадено в пълна координация с ЕС и с македонското правителство. Няма нищо скандално в посещението на Лавров в Северна Македония, в реда на нещата е да допуснем полета”, каза Гяуров.

По отношение на отровената с тежки метали съпруга на шефа на украинското военно разузнаване Кирило Буданов – Мариана, Гюров посочи, че все още няма достатъчно данни. „Вчера военното разузнаване на Украйна официално потвърди случая. Особеното в ситуацията е, че има още няколко служители, които също са пострадали и са в болница. Неофициално става дума за нейната охрана”, каза той.

Според него отравянето може да стане по много начини, а хипотезите са всевъзможни. Гяуров не изключи възможността съпругът ѝ да е бил мишената.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Nina
преди 4 месеца

Знаете ли, че 74% от заседналите хора развиват хемороиди и те също могат да бъдат причинени от бременност, затлъстяване и генетика. Малко се говори за това, но на практика е масово заболяване, но има решение.----- https://tyny.to/shemoro

Откажи