Избраха жена за лидер на БСП-София, изненадата е голяма

Диана Тонова е събрала 19 гласа повече от съперника си Габриел Вълков

Избраха жена за лидер на БСП-София, изненадата е голяма | StandartNews.com

Новият лидер на БСП-София е Диана Тонова. Тя е била избрана от делегатите на градската конференция с 82 гласа.

Тонова е събрала 19 гласа повече от съперника си Габриел Вълков - лидерът на младежката организация на левицата, получил подкрепата на 63 от делегатите.

Първоначално кандидатите бяха над 10, но повечето от тях са си направили отвод в началото на заседанието. Сред тях са бившият лидер на социалистите в София Калоян Паргов, депутатите Георги Свиленски и Христо Проданов, юристката и бивш общински съветник Милка Христова, както и настоящият съветник Иван Пешев.

До вътрешните избори се стигна след като общинските съветници на БСП подкрепиха кандидата за председател на Столичния общински съвет на ПП-ДБ-СС Цветомир Петров, за да се отпуши работата на Столичния общински съвет след тримесечния блокаж заради липсата на председател. Това обаче ядоса централното ръководство и в края на февруари обявиха, че свалят доверието си от съветниците и насрочват предсрочни вътрешни избори. В цялата страна структурите на БСП ще проведат пълен отчетно-изборен цикъл през есента, който ще завърши с избор на нов председател на партията.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай