Георги Ганев посочи как набързо ще се справят с вето на Радев

Според него забавянето на бюджета ще затрудни живота предимно на общините

Георги Ганев посочи как набързо ще се справят с вето на Радев | StandartNews.com

„Ако президентът наложи вето на бюджета, което ще бъде безпрецедентно, защото Конституцията не предвижда изобщо президентът да има право на мнение за бюджета на държавата, освен ако не противоречи на Конституцията по някаква линия, най-вероятно възможно най-бързо ще се свика извънредно заседание, за да го преодолеем." това заяви пред Нова телевизия депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България" Георги Ганев.

Според него обаче забавянето ще затрудни живота предимно на общините. "Никоя община не може да приеме своя бюджет преди държавния. Вето се преодолява, няма да е за пръв път”, обясни Ганев.

Той коментира, че дискусията вчера в комисията, на която бюджетът на държавата за 2024 г. беше приет на първо четене, е имало сблъсък на визии.

„Едната страна – Министерството на финансите, представи визия, според която така предложеният бюджет по-скоро ще подпомогне българите да станат по-производителни и оттам да получават по-големи доходи. От друга страна е визията, която най-убедително представи Красимир Вълчев, че има опасност това да е илюзорно богатство тип гръцкото преди тяхната бюджетна криза от преди 12 години. Аз намирам това за легитимен сблъсък. Разбира се казаното от управителя на БНБ и от Фискалния резерв също не трябва да се забравя. Да се говори, като господин Тошко Йорданов, че при 3-процентни дефицити нещо ще се случи финансово и ще изпадне в криза тип 1996-97, не мога да приема, защото 3% не е 13-15-18% дефицит”, разкри Георги Ганев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Nina
преди 4 месеца

Знаете ли, че 74% от заседналите хора развиват хемороиди и те също могат да бъдат причинени от бременност, затлъстяване и генетика. Малко се говори за това, но на практика е масово заболяване, но има решение.----- https://tyny.to/shemoro

Откажи