Денков проговори за неприетия здравен бюджет, посочи опасност

Това е удар и по пациентите, и по бюджета

Денков проговори за неприетия здравен бюджет, посочи опасност | StandartNews.com

Източник: БТА

Политическите игри с бюджета за здраве са опасни за здравето. Това заяви премиерът Николай Денков в началото на днешното правителствено заседание.

Неприемането на план-сметката на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) на комисия вчера е удар и по лекарите, и по пациентите, смята Денков.

Бюджетът за здравеопазване е рекорден – над 1,1 млрд. лева в повече, който вече стана над 8 млрд. лева годишно. Над 3 млрд. са предвидени за болниците, включително 60 млн. лева допълнително, за да се подготвят лечебните заведения за извънредни ситуации, аварии и катастрофи, посочи още премиерът.

Дневният ред на заседанието на МС предвижда кабинетът да обсъди и одобри позицията на страната ни за участие в Съвета на Европейския съюз по правосъдие и вътрешни работи, което ще се проведе на 5 декември в Брюксел.

Кабинетът ще разгледа още проект на Наредба за критериите, условията и реда за определяне на статут на домакинствата в положение на енергийна бедност и на статут на уязвими клиенти за снабдяване с електрическа енергия.

Проект на решение за одобряване на хуманитарна помощ под формата на доброволни вноски към международни организации на стойност 1 061 454 лева също е част от дневния ред на заседанието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Nina
преди 4 месеца

Знаете ли, че 74% от заседналите хора развиват хемороиди и те също могат да бъдат причинени от бременност, затлъстяване и генетика. Малко се говори за това, но на практика е масово заболяване, но има решение.----- https://tyny.to/shemoro

Откажи