Денков или Габриел? Експерти посочиха кой да е външен министър

ГЕРБ и ПП-ДБ нямат големи различия за външната политика, смята Светослав Малинов

Денков или Габриел? Експерти посочиха кой да е външен министър | StandartNews.com

Риск от предсрочни избори няма. Ще се постигне отново някакъв компромис и всяка от партиите ще обяви, че е постигнала целите си. Но няма да е това, което искат от ГЕРБ, защото това ще е второ качество премиер, ако Мария Габриел съчетава двете длъжности. Външният министър пътува, не седи тук. Но иначе подкрепям ГЕРБ в искането им за двата поста. Това обяви пред Нова телевизия бившият евродепутат и преподавател по политология проф. Светослав Малинов.

ГЕРБ и ПП-ДБ нямат големи различия за външната политика. Спорът е кой ще сложи една брошка, а това не е важно, посочи още Малинов.

Социалният антрополог Харалан Александров обаче посочи, че Габриел е работохолик. "Тя може да работи по 16 часа на ден. Според мен личните характеристики трябва да се вземат под внимание", каза той. И се пошегува за отношенията в сглобката. "Това е като двойка. Жената тропа, че иска в Милано и спонсорът накрая плаща. Съвсем ясно е, че жената е ПП-ДБ, а спонсорът ГЕРБ. Накрая ще се разберат", описа той отношенията в сглобката.

Правителството не виси върху скандали като този с убития Мартин Божанов - Нотариуса и неговия клуб за влияние с магистрати. То зависи от войната в Украйна, ключови ще са изборите в САЩ за президент през ноември, посочи социологът Андрей Райчев.

„Напрежението е много високо. Толкова, че две малки партии се разцепиха. И това не се случи в центъра, а в периферията – в Столичния общински съвет. Изборът на един нищо и никакъв председател на СОС разцепи цели две партии – „Възраждане” и БСП. Представете си какво е напрежението в ГЕРБ и ПП-ДБ”, коментира Андрей Райчев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ангел
преди 2 седмици

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----- https://use.my/azalfa

Откажи