Бойко Борисов бесен. Първи коментар след оставката на Денков

Отправи въпроси към некоалиционните партньори

Бойко Борисов бесен. Първи коментар след оставката на Денков | StandartNews.com

Бойко Борисов с първи коментар след оставката на Денков. 

„Не виждам защо по този арогантен начин се отнесоха с всички в парламента. Денков дойде, хвърли си оставката и си замина, за да не участва в дебатите. Питам моите некоалиционни партньори - така ли се отстоява правителство, така ли се отговаря на критиката. С кое лице ние сутринта застанахме и казахме, че това правителство трябва да продължи. Затова ли го направиха, докато знаят, че ни няма”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Букурещ.

ВИЖ ОЩЕ: Край! Кабинетът "Денков" е история

„Защо бързаха да го направят, защо е това надменно отношение? Като чух и Асен Василев, който си сменил и зам.-шефа на Митницата и казал, че ще има само козметични промени в новия кабинет – ще ви кажа, ако няма радикални промени в кабинета, регулаторите и съдебната система, ние няма да участваме”, каза Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: Последно заседание на кабинета. Денков с обещание към бизнеса

Защо беше нужно да съсипят правителството днеска и да цъкат часовник в ръцете на президента Радев. От Радев зависи кога ще са изборите, кога ще са консултациите, той, ако не беше джентълмен утре щеше да направи консултациите", обясни още председателят на ГЕРБ.

Според Бойко Борисов ще има нови избори.

Той коментира и твърдението на Асен Василев, че тепърва предстоят преговори, така: "Като предстоят преговори, не преговаряхме снощи кога да си внесат оставката".

Такова единомислие в парламента, такова единодушно гласуване да си замине този кабинет. Това прочетох. До снощи си бяха изтеглили предложението да се гласува оставката, сутринта го внесоха пак и не виждам защо по този арогантен начин се отнесоха с всички в парламента. Денков дойде, хвърли си оставката и си замина с кабинета, за да не участва в дебатите.

Това заяви пред журналисти в Букурещ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"С това си поведение днес ни пратиха в ръцете на Радев. Тези хора в момента играят една игра - да излезе, че ГЕРБ е виновен за това, че отиваме на избори. Видяха добре социологията, че ако са разделени двата избора - евроизборите и предсрочния вот, те на европейските избори ще катастрофират. И затова тикат за 2 в 1. Само че трябва да излезем ние виновни. Понеже не искам да излизам виновен,  съм изпратил с техните дами - дамски екип. Ако намерят кардинално решение за кабинета, ще отида да се подпиша", изгаври се Борисов с лидерите на ППДБ, определяйки ги за "дами".

"Събират се лидерите им на тумби. Накрая дойдат и дамите им. Нямам работа в такъв панаир. Но те днес предопределиха как ще се случат нещата. Не виждам позитивно решение за този цикъл", прогнозира председателят на ГЕРБ.

"Как да защитиш Тагарев, как да защитиш спортния министър, как да защитиш кадровика им Асен Василев, който всеки ден прави смени", попита той и коментира, че други министри правят смени в полза на ДПС. Искат избори, провокират ги. Няма никаква надежда, добави Борисов на въпрос има ли надежда да се случи ротацията.

"Всички в Европа знаят, че благодарение на нас и ДПС станаха промените в Конституцията и съдебната реформа. Вече не могат да говорят глупости за нас в Европа. С толкова хора се видяхме днес и то на двустранни срещи, а не като в Мюнхен да ходят по стълбищата и да се снимат. Съжалявам за тона, те го провокират. Отиваме на избори", отсече той.

"Какво да правя на преговорите. Те са един рояк лидери, войводи. А аз един четник. Няма изход! Изходът беше приключен днес", закани се бившият премиер.

"Асен Василев вика: "Много готино правителство". Как няма да е готино - ти си узурпирал цялата власт", негодува Борисов.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Кирил
преди 1 месец

78% от мъжете биха искали да подобрят сексуалния си живот, ако сте сред тях, трябва да опитате това:--- https://use.my/man

Откажи