Бивш британски премиер става съветник на Денков

Неговият Институт за глобална промяна ще бъде застъпник за българските приоритети

Бивш британски премиер става съветник на Денков | StandartNews.com

Източник: Министерски съвет

Бившият британски премиер Тони Блеър и неговият Институт за глобална промяна ще бъдат застъпници за българските приоритети. За това се договориха в Давос бившият премиер на Великобритания и българският министър-председател акад. Николай Денков, съобщават от пресслужбата на кабинета.

Денков представи основните задачи пред страната ни – членство в еврозоната и сухопътния Шенген, още по-силно интегриране в НАТО и гарантиране на сигурност срещу глобалните заплахи. Институтът „Тони Блеър” за глобална промяна има експертиза да консултира страната ни по отношение на борбата с корупцията, специалните служби, въвеждането на изкуствения интелект в управлението на държавата и работата с гражданите.

Тони Блеър е един от най-дълго управлявалите британски премиери и е известен като реформатор и държавен лидер, който успешно балансира развитието на силна икономика със социалните ангажименти. „Именно като такъв може да бъде пример за много държави, които се опитват да направят необходимите промени”, посочи акад. Денков.

Бившият британски премиер работи и активно с Украйна, като подпомага реформите в институциите на държавата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай