Военният ни министър извънредно! Има ли заплаха за България

Нека гражданите да живеят спокойно, успокои той

Военният ни министър извънредно! Има ли заплаха за България | StandartNews.com

Източник: БНТ

За България няма заплаха след атаката на Иран срещу Израел. Това заяви извънредно служебният министър на отбраната Атанас Запрянов.

"Не се налага въоръжените сили да се превеждат в по-висока степен на готовност. Нека гражданите да живеят спокойно", успокои той.

"Сутринта на г-н Главчев докладвах, че няма военна заплаха за България. Не се налага въоръжените сили да се привеждат в някаква по-висока степен на готовност, нека гражданите да живеят спокойно, да почиват спокойно, ние следим ситуацията. Следим я 24 часа преди удара, по време на удара, имаме информация и за резултатите от удара. Надяваме се, че израелското правителство ще бъде мъдро и няма да стигнем до ескалации между Иран и Израел", каза Запрянов.

Той обясни, че България има планове за действие при евентуална ескалация: "Имаме всякакви планове. Не се налагат военни мерки в момента, нека изчакаме."

"Не се налага ние да взимаме някакви специални мерки. Същата е ситуацията и с въоръжените сили на НАТО. От утре войските ще провеждат планова подготовка, така както е планирано", каза още служебният министър.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай