Военният министър с уникален жест към ректора на УНСС

Има много добро взаимодействие между УНСС, Министерството на отбраната и въоръжените сили

Военният министър с уникален жест към ректора на УНСС | StandartNews.com

Министърът на отбраната Тодор Тагарев награди проф. д-р Димитър Димитров, ректор на Университета за национално и световно стопанство (УНСС).

На официална церемония днес, 2 ноември, той бе отличен с почетен плакет на Министерството на отбраната „Оръжие, дух и традиции“. Наградата се връчва за проявен висок професионализъм и постигнати резултати, принос в развитието и усъвършенстването на военнообразователната система, във връзка с 1-ви ноември, Ден на народните будители и по повод неговата 60-годишнина.

В приветствието си Тодор Тагарев заяви, че катедрата „Национална и регионална сигурност“ в УНСС, създадена от проф. Тилчо Иванов и развита през следващите години, играе много важна роля в развитието на модерните практики на мениджмънт в областта на отбраната и подготовката на кадри.

„Има много добро взаимодействие между УНСС, Министерството на отбраната и въоръжените сили“, подчерта министърът.

От своя страна проф. д-р Димитров изказа благодарност на Министерството на отбраната за доброто сътрудничество и припомни, че много студенти от УНСС имат възможност за стаж в системата на отбраната. „Радостно е, че и много възпитаници на университета работят в нея“, посочи той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай