Вили Лилков издаде голяма новина за София!

С какво е свързана тя

Вили Лилков издаде голяма новина за София! | StandartNews.com

Най-опитният общински съветник в столицата издаде голяма новина за града.

Всички общини, и големи, и малки, работят и теглят изгодни кредити, но задължително те трябва да бъдат инвестирани в качествена инфраструктура и в изграждане на нови обекти. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" общинският съветник от "Синя София" - проф. Вили Лилков.

"Бюджетът на София е много важен, в крайна сметка винаги всичко достига до въпроса с парите. В момента е решително добро финансовото състояние на столицата, тя няма големи задължения и може да се помисли целево дори и да се изтегли кредит", обърна внимание проф. Лилков.

Според общинския съветник е важно да бъде разработена програма за развитие на северните територии в София: "Отбелязал съм в нашите предложения това предложение към кмета със звездичка като особено важно. Трябва да направим всичко възможно да приключим въпроса с т.нар. Виетнамски общежития в квартал "Красна поляна“. Там поетапно започна тяхното премахване. Това беше една голяма язва за района. В този мандат трябва да приключи премахването на тези жилища и пренастаняването на хората там, а мястото, което се освобождава, да се превърна в едно приятно междуквартално пространство".

Като друг важен приоритет проф. Вили Лилков отбеляза реконструкцията на Централна гара: "Чака ни много отдавна този проблем. Това място деградира. Има приети планове за реконструкция на цялата тази част и превръщането на това пространство около Централна гара в една зона, в която имаме и пешеходна зона, нови места за култура и обществени функции. Изобщо имаме много идеи, които сме предложили".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай