Строят православен храм в двора на Военна болница

Това е паметен ден за ВМА, защото в своята над вековна история за първи път ще има храм

Строят православен храм в двора на Военна болница | StandartNews.com

Стартира изграждането на православен храм в двора на Военномедицинска академия (ВМА) в София, съобщиха от лечебното заведение. Молебен за здраве и чин за полагане на основен камък отслужи Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп. Храмът ще носи името "Св. Николай Архиепископ Мирликийски Чудотворец".

„Това е паметен ден за ВМА, защото в своята над вековна история за първи път ще има храм“, каза началникът на болницата генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Имаме нужда и от упование в Бога, не само в своите знания, допълни той.

Епископ Поликарп връчи на проф. Мутафчийски икона с образите на Св. Николай Чудотворец, Св. великомъченик Георги Победоносец и Св. Лука Кримски Чудотворец и му пожела тя да бъде в подкрепа на целия екип на ВМА, а бъдещият параклис да бъде място, в което всеки да намери утеха, мир и изцеление на своите духовни и телесни немощи.

В края на октомври започна дарителска кампания за събиране на средства за изграждането на параклиса, припомниха от ВМА. Дарителската кутия е поставена в централното фоайе на болницата.

В края на октомври медици и пациенти от Военномедицинска академия се поклониха пред мощите на седем светци.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай