Министърка с новина за пенсионерите, ще има ли коледни добавки

По швейцарското правило е заложено догодина пенсиите да бъдат увеличени с 11%

Министърка с новина за пенсионерите, ще има ли коледни добавки | StandartNews.com

Приоритетът ни е трайното покачване на размера на пенсиите и повишаване на покупателната способност на пенсионерите. Това заяви пред репортери в Министерството на труда и социалната политика (МТСП) ресорният министър Иванка Шалапатова.

Коментарът ѝ е във връзка с решението на правителството дали ще бъдат отпуснати коледни добавки за пенсионерите.

Нашето второ послание е нека всички да имаме адекватна собствена политика за това да се осигуряваме на пълния размер на възнагражденията си, за да можем да очакваме адекватна пенсия, заяви още Шалапатова.

В отговор на въпрос дали изпълнението на тазгодишния бюджет за деветмесечието показва възможност да има коледни добавки, министърът каза: "Предстои заседание на Министерския съвет и, ако имаме новина по тази линия, ще ви информираме."

Шалапатова напомни, че по швейцарското правило е заложено догодина пенсиите да бъдат увеличени с 11%. Тя обърна внимание, че процедурата по обсъждането на проектобюджета за 2024 г. все още тече, предстои дискутирането му и със социалните партньори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
13 Коментара
Една от народа
преди 5 месеца

За пенсионерите няма да има коледни надбавки,но за всички от правителството ще си дадете бонуси.Нали?????

Откажи
Икономист
преди 5 месеца

Г-жата говори глупости. Всяка година, по ЗАКОН през м. юли се прави актуализация на пенсиите, съгласно швейцарското правило. За 2022г, актуализацията беше 10 %, плюс Коледна добавка 70 лева. Сега Правителството прави СЕЧ на Коледните. Това е. Да видят в Гърция как е, 250 евро Коледни на калпак пенсионер.

Откажи
Пенсионер
преди 5 месеца

Румъния, от 01.01.2024г, на всички пенсионери се увеличават пенсиите с 40%. Гърция, чийто пенсии са 4 пъти по високи от нашите, Правителството отпуска по 250 евро добавка на всичките 2 милиона пенсионери. Е...? Иванке, какво ще кажеш?!

Откажи
Пенсионер 200+50 изборни
преди 5 месеца

Нищо няма да се оправи, докато 🎃🤑😎 идругите тиквета не влязат в затвора за геноцид над българския народ!

Откажи
Никой
преди 5 месеца

То и в затвора ядат първо, второ и трето ВСЕКИ ДЕН и се къпят всяка седмица. На разноски на данъкоплатеца, За разлика от пенсионерите в страната ни, които ядат веднъж на ден (а в неделя са на разтоварваща диета) и не се къпят цяла зима, защото нямат пари за ток и парно и живеят на студено). Да вземе всяка умна министърка като тая тук със заплатата си (голяма е, ще стигне) да осинови и храни по 4-ма пенсионери от ония с минималната пенсия, БЕЗ да им посяга на пенсийките и имуществото - НА АКЪЛ, УМ И РАЗУМ ДА Я НАУЧАТ. Че като от глад се натръшкат всичките дъртОци - и умните и знаещите наред с дементните - "дека че ги кОпаме"? Европа ни гледа, ще види и ТОВА ИЗДЕВАТЕЛСТВО - "от догодина" (когато "по швейцарското правило" ВЕЧЕ ще са умрели от глад и студ).

Откажи
Сребка
преди 5 месеца

Иванкеееейййййй! Ми те до юли месец догодина ТРЯБВА да са вече измрели при ТОЯ размер пенсии и ТИЯ цени сега... Щото не искаха да измрат още при първото "увеличение" преди години - пенсиите с 6% срещу цените със 150%. А?????? Това не е геноцид, това е "планирано масово унищожаване чрез хуманни методи". Ти ела да живееш стар и болен с 523 лева, от които само лекарствата ти са 540 лв, няма храна, няма отопление, това дрехи и обувки КАКВО БЕШЕ, че сме го забравили. Ама всеки ден искат да ядат, па нЕкои и по два пъти... Аман от тия пенсионери! Нищо не произвеждат (дет' са работили по 40 години за да богатеят такива като вас, то не се брои), НИЩО НЕ КОНСУМИРАТ - откъде движение на пазара. "Дайте път на младите" с промитите кухи главици, та да ни се оправи икономиката. А на пенсионерите "увеличение" ОТ ДОГОДИНА И ПО ШВЕЙЦАРСКОТО ПРАВИЛО - САМО НА ОСТАНАЛИТЕ НЕДОИЗМРЕЛИ ОТ НЕДОИМЪК. Умно действате, ашкоолсууууууун!!!

Откажи
Лейла
преди 5 месеца

Какво увеличение?11%.Ненормалници.Още повече ще се скапем.111%....какво е това ....единадесет %.Големите пенсии.....11%.Какво увеличение,к'ви 5.лв....Мизерници!!!

Откажи
преди 5 месеца

Отсега говорите за увеличаване на пенсиите оттогава цените ще се вдигат на всички продукти с22 процента това е лъжа измама както винаги

Откажи
Пенчу
преди 5 месеца

Шарлатанова . Само глупости приказва. Толкова може горката.

Откажи
Пенсионер
преди 5 месеца

Поне спрете да говорите за увеличение на пенсиите,защото няма такова.Най добре намалете заплатите на т.н.депутати,за нищо можене и нищо правене.

Откажи
Пенсионер
преди 5 месеца

Поне спрете да говорите за увеличение на пенсиите,защото няма такова.Най добре намалете заплатите на т.н.депутати,за нищо можене и нищо правене.

Откажи
Ася
преди 5 месеца

Хиляди и хиляди пенсионери не доживяват до пенсия, къде отиват техните пари

Откажи
пепи
преди 4 месеца

Не увеличени ! А компенсирани! Някой изглежда не знае Български език!

Откажи