Министър обяви нова ключова акция в подкрепа на деца и родители

Една голяма част от тези инвестиции ще бъдат в социална инфраструктура, детски градини и ясли

Министър обяви нова ключова акция в подкрепа на деца и родители | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

В рамките на няколко дни трима министри ще обявим първия план за ранно детско развитие. Това съобщи в интервю за Нова телевизия министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова.

По отношение на доходите, за да може да се похвали, което и да е правителство, преди това трябва да има поне десет години последователна политика, която инвестира в качеството на живот на хората, посочи министърът и обърна внимание на инвестициите през капиталовите проекти и програми към общините.

„Една голяма част от тези инвестиции ще бъдат в социална инфраструктура, детски градини и ясли“, заяви Шалапатова и поясни, че за да има реален ефект от тази политика ще трябва технологично време от поне три до пет години.

До няколко дни ще започне и пенсионният анализ, за да можем да видим какви грешки са допускани чрез политически прибързани решения в годините, така че да има адекватност на пенсиите и самата пенсионна система да бъде устойчива, обяви социалният министър. Тя каза още, че ще стартират и регионалните програми за заетост с увеличени за това инвестиции с 15 млн. лева или общо 88 млн. лева в политиката за пазара на труда.

В Министерски съвет разговорите са какво да направим повече оттук нататък и как да работим както и досега заедно. Всички политики са интегрирани, отговори Иванка Шалапатова на въпрос водят ли се вече разговори с министрите кой ще остане на поста си след ротацията.

Наистина сме много фокусирани върху целите ни, заяви тя и изтъкна, че на всеки три месеца дава доста аналитичен отчет и на премиера, и на вицепремиера. „И това го правя без значение от ротацията, защото това е начинът, по който работя и държа винаги да има конкретни резултати от моята дейност. По този начин решението ще бъде взето въз основа на факти“, каза още Шалапатова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай