Кмет взима нови мерки за издирването на Ивана от Дупница

Родителите на момичето са били миналата седмица на среща с кмета и са признали, че намират вина в себе си

Кмет взима нови мерки за издирването на Ивана от Дупница | StandartNews.com

Вече 15-и ден няма и следа от 17-годишната Ивана от Дупница и не се знае къде се намира тя. Продължава нейното издирване на национално ниво. От полицията съобщиха, че се спира претърсването в района на Дупница и околностите.

Издирването на момичето ще продължи с различни оперативни дейности. Всяка информация за изчезналото момиче ще бъде детайлно прегледана. Хиляди декари площ бяха претърсени в района на града и околността с участието на полиция, жандармерия, горски служители и доброволци. Засега единствената следа е намереното ѝ яке на главния път Е-79 близо до тунелите на Дупница.

"Предстои заседание на Кризисния щаб в понеделник. Ще поискам от всички, които присъстват там - началника на полицията, на пожарната, официална информация до къде е стигнало издирването. Предстои днес полицията да обяви официално, че спира издирването на Ивана", съобщи пред БНТ кметът на Дупница Първан Дангов.

Родителите на момичето са били миналата седмица на среща с кмета и са признали, че намират вина в себе си.

"Трябва да помислим за това защо се стигна до тук. За мен обаче е факт, че Ивана не получи мартеница от майка си и баща си на 1 март. За Ивана днес говорим тъжно, но предстоят изводите", каза още Дангов.

Случаят с Ивана повдига въпроса за това колко подготвени са учители и родители да реагират на деца в риск. Кметът на Дупница каза още, че се надява да бъдат взети адекватни мерки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Класната
преди 1 месец

Дангов реши всички проблеми на община Дупница и тръгна да преценява компетентностите на учителите, за да търси медиен интерес. Предлагам в класа на сина му да съберем няколко Ивани и Иванчовци да го псуват, да му късат учебниците и да му трошат химикалките ( това го правят когато са спокойни), после да питанцуват в час и да го поотупат. Дали татко Дангов няма да запее друга песен? Или учителите пак ще са виновни?

Откажи