Кмет сменя кмет. ДПС даде урок по приемственост

Случката е от Руен

Кмет сменя кмет. ДПС даде урок по приемственост | StandartNews.com

Новоизбраният кмет на Община Руен Ахмед Мехмед и дългогодишният такъв – Исмаил Осман, дадоха урок какво означава приемственост в местната власт.

Двамата се заклеха – първият като наследник на кметското място, а вторият - като председател на Общински съвет.

Старият кмет връчи символично ключа за кметския кабинет на новия градоначалник.

„На новия кмет пожелавам да е много успешен, да реализира много проекти от националните и европейските мерки, да има по-малко проблеми и повече разрешени такива през мандата. Да е жив и здрав. Ще помагам с каквото мога“, обеща Осман.

От своя страна Мехмед му благодари за съдействието, което е оказвал и ще продължи да му оказва.

„Благодаря му и че оставя един бюджет, без задължения, колкото и да е скромен и малък нашия бюджет. Проектите, които е започнал ще ги довършим и ще кандидатстваме по новия план за устойчивост и възстановяване и новите европейски програми и фондове.

Смятам, че правилният модел е на приемствеността. Ние всички сме отговорни хора и сме избрани от жителите на общината да се грижим за тяхната сигурност, благоденствие, развитието на всички населени места“, коментира кметът на общината.

За него първите важни проблеми, с които ще се заеме са снабдяването на населението с дърва за огрев и поддръжката на четвъртокласната пътна мрежа, предвид настъпващата зима.

„Нещо изостава Държавното горско стопанство. Ще погледнем договора за поддръжка на четвъртокласната пътна мрежа и зимното поддържане, защото вече влизаме в такъв период. Общината е много голяма – имаме около 130 километра четвъртокласна пътна мрежа. Добре знаете, че общината е планински район. Това ще бъдат първите ми стъпки като новоизбран кмет на община Руен“, каза още Мехмед.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай