Извънредно за София! Предстои ключово решение

Във връзка с напрежението с мигрантите

Извънредно за София! Предстои ключово решение | StandartNews.com

Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров свиква извънредно заседание този четвъртък, 14 март, от 10:00 часа, по темата за сигурността в София, съобщиха от пресцентъра на Съвета, цитирани от БТА.

Още в петък, след появилите се информации за случаи на насилие в столицата, шефът на градския парламент и кметът на Столичната община Васил Терзиев обсъдиха възможността да бъдат поканени представители на МВР, Столичната дирекция "Вътрешни работи", Държавната агенция за бежанци и дирекция „Сигурност“ относно предприетите действия по конкретните случаи и дейността на институциите за опазване на обществения ред в София през изминалата година, както и за предвидените мерки за подобряването им през настоящата година, посочиха от СОС.

Кметът Васил Терзиев и председателят на СОС Цветомир Петров призовават разговорът за сигурността в София да се води конструктивно и на базата на факти, а не да се допуска политическа спекула и да се всява паника в обществото.

„Свиквам настоящото заседание по две причини – първата от тях е, че спокойствието и сигурността на столичани са наш приоритет, а втората е с цел трезво да анализираме ситуацията и да предприемем необходимите мерки за подобряването ѝ. Недопустимо е да се използват, както се оказа, битови инциденти за трупане на политически дивиденти, отбелязва Петров, цитиран от пресцентъра на Съвета.

Той призовава всички общински съветници да подхождат прагматично и отговорно по отношение на тази деликатна тема. Нека първо да чуем какво казват компетентните институции, а не да внасяме дезинформация и по-страшното – да насаждаме нетолерантност и омраза между гражданите“, коментира Цветомир Петров.

Радикални мерки за справяне с кризата на сигурността, свързана с мигрантите, предложиха председателите на ГЕРБ и на ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски тази сутрин. В деловодството на парламента двете партии внесоха предложения за промени в Закона за МВР и Закона за администрацията, с които се предлага увеличаване на капацитета на Гранична полиция с 1264 щатни бройки за охраната на бежанските центрове и засилване на охраната на границата.

От партия "Възраждане" настояха по-рано днес за свикването на извънредна сесия по сигурността във връзка с осигуряването на безопасността на гражданите и гостите на София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Стоян
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи