Готвят нов вид шофьорски книжки! Експерт каза защо са по-добри

При електронизацията квалификацията на водача може да бъде проследена във всяка една държава от ЕС

Готвят нов вид шофьорски книжки! Експерт каза защо са по-добри | StandartNews.com

Източник: БГНЕС, архив

Твърдо „за“ съм за електронните книжки. Вариантът да изчезнат фалшивите книжки и силно да намалее корупцията е електронизацията в обществените отношения. Това заяви пред Евронюз България Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България.

При електронизацията квалификацията на водача може да бъде проследена във всяка една държава от Европейския съюз. Сега информацията между тези страни е много малка, посочи експертът.

Пада и възрастта за младите шофьори на 17 г., които обаче трябва две години да шофират с придружител. "Придружителят ме притеснява – ако придружителите са си купили книжките? Трябва да се прецизира кой може да бъде придружител", коментира Георгиев.

Според него първо трябва да се оправи движението. Шофьорите да станат знаещи и можещи, и да уважават правилата. Пропускаме основата и градим къщата. Държавата не иска да носи отговорност – придружителят да я носи.

КАТ е абдикирал от задължението си да връчва актове и фишове, смята Красимир Георгиев. За тях е важно да разпънат триножката, да се замаскират хубаво и да отчетат, че днес са „застреляли“ 50 шофьори. Реформата трябва да мине през обучението, полагането на изпит и реформа в КАТ, защото това е гаранция за правилен и ефективен контрол, общините и АПИ – за правилна организация на движението, смята Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
ness
преди 4 месеца

Искате ли нови усещания в СЕКС?! независимо от възрастта: желязна ерекция цяла нощ, няма да свършите бързо: орален, aналeн и вагинален секс колкото искате, увеличена издръжливост до 10 ПЪТИ по-дълго, ярки оргазми и за двамата, по-добър вкус на спеpма: тя ще иска да яде повече! Вижте----- https://ssur.cc/stimulx

Откажи