Голям проблем в КАТ! Паркинги се пукат по шевовете

Само за последните 6 месеца от пловдивската дирекция на полицията са конфискували близо 130 автомобила

Голям проблем в КАТ! Паркинги се пукат по шевовете | StandartNews.com

Източник: Илюстративна снимка

В Пловдив полицията вече няма къде да съхранява конфискуваните автомобили. Капацитетът на паркингите е запълнен бързо след промените в закона, според които се изземват колите на пияни и дрогирани шофьори. От МВР призоваха НАП по-бързо да провежда търгове за отнетите автомобили, съобщава БНТ.

Само за последните 6 месеца от пловдивската дирекция на полицията са конфискували близо 130 автомобила. За голяма част от тях вече има окончателно решение на съда, че се изземват в полза на държавата. Но стоят в районните управления или на паркинга на "Пътна полиция".

"Относно тези автомобили, съответно ние сме уведомили НАП, дали сме исканата от тях информация – състояние на автомобила, къде се намира, документите, ключовете къде са, но към настоящия момент нямаме уведомление за проведени търгове и автомобилите продължават да се съхраняват при нас, което изключително ни затруднява", обясни гл. инспектор Николай Кирков – началник на 6-о РУП в Пловдив.

От НАП обясниха, че до края на февруари, при тях са постъпили съдебни актове за изпълнение за 151 коли, отнети от пияни или дрогирани шофьори. 48 обаче са в съсобственост и процедурата за продажбата им се удължава. Други 69 са с наложена от МВР забрана за нова регистрация за период до 1 година и преди изтичането на този срок те не могат да бъдат продавани.

Едва 6 автомобила са готови за включване в търг, който ще се проведе на 20 март. Той ще е трети поред, заради липса на кандидат–купувачи. Това не е изненада, тъй като на публична продан отиват предимно автомобили, произведени преди 2010 година. И старите коли рядко намират нови собственици. Така паркингите на МВР се препълват. А капацитетът в Пловдив вече е изчерпан.

Теренът, който се намира точно срещу КАТ-Пловдив, също ще бъде превърнат в паркинг за конфискувани автомобили. Мястото е предоставено от общината. Тепърва обаче се търси финансиране и предстоят редица процедури, за да може тук да се съхраняват конфискуваните коли.

"И това място ще го напълним. Просто процедурата трябва да бъде по-стегната относно влезлите в сила решения и отнетите автомобили в полза на държавата, би следвало в един по - кратък порядък да им се решава съдбата, каза още Кирков.

Към момента обаче, за колите, които не се продават в три поредни търга, законът предвижда нова оценка и провеждане на още три търга с намаляване на цената. Ограничение в броя на тръжните процедури, които могат да бъдат проведени няма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 1 месец

Отcлaбвaнeтo бeз диeтa и глaдyване не е мeчтa тoва е pеалнocт. Найпpoдaвaният пpoдyкт за отcлабвaне в cвeта! Пoмoгна на мeн и cъпpyга ми и ще пoмогне на вaс, peзyлтaтът е видим слeд някoлкo дни. Cъвeтвaм всички с надноpмeнo тeглo да пpoбвaт---- http://gg.gg/ketoexpo

Откажи