Изненада за учениците! Промяна с матурите

Дванайсетокласниците ще могат повторно да се явят на матура

Изненада за учениците! Промяна с матурите | StandartNews.com

Ще има ли промяна за матурите?

НВО по БЕЛ остава на 10 юни, но с променен час


Неявилите се по уважителни причини на НВО ще могат да го направят на друга дата

Изпитите на седмокласниците ще са 75, а не 60 минути

 Дванайсетокласниците ще могат повторно да се явят на матура за повишаване на резултата

В над 750 училища в страната ще се проведе държавният зрелостен изпит по български език и литература. Това стана ясно по време на съвещание на служебния министър на образованието и науката Галин Цоков с началниците на регионалните управления на образованието в страната.

До момента заявления за участие в първата задължителна матура са подали над 51 000 зрелостници. В около 420 училища ще се проведе вторият задължителен ДЗИ по профилиращ предмет, а в близо 220 училища – държавен зрелостен изпит по желание, стана ясно по време на заседанието.
 

“Една от непосредствените задачи пред системата е да организираме и проведем добре предстоящите изпити и да мотивираме учениците да покажат по-високи резултати“, каза министърът. По думите му е важна координацията и затова още в първите дни на служебния кабинет инициира съвещанието”.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
BexCop
преди 2 седмици

Ако иcкатe да опитaтe нeщo нoво в ceкca, тoгавa ви съвeтвaм кaпсyли, коитo са по-мoщни от Bиaгpa и вcякaкви aнaлози, тoвa е пpoсто бoмбa в cвeта на ceкca и оcвен тoва е aбсолютнo бeзопaсно на вcяка възpаст, пpочетeтe сaми на кaквo са cпоcобни:--- https://use.my/bman

Откажи