Контраобвинения след ареста на Димитър Стоянов, замесиха МВР-министъра

Атанас Чобанов призовава МВР да публикува целия запис, а не само частта, в която журналистът вади пистолет

Контраобвинения след ареста на Димитър Стоянов, замесиха МВР-министъра | StandartNews.com

Източник: БНТ

Главният редактор на сайта Bird Атанас Чобанов излезе с контраверсия след ареста на журналиста Димитър Стоянов за спречкване със служител на НАП и извадено оръжие.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Арестуваха журналист у нас! Кого е нападнал

Стоянов е задържан за 24 часа за хулиганство и заплаха с оръжие. Той е арестуван след получен сигнал в полицията от служител на НАП, който е бил заплашен с пистолет. От МВР разпространиха кадри от охранителна камера, които показват откъс от спречкването между двамата мъже. Стоянов е задържан в Пето районно управление.

На кадрите от запис на охранителна камера, които МВР разпространи, се вижда моментът, в който журналистът Димитър Стоянов вади оръжие и заплашва друг мъж, за когото по-късно става ясно, че е служител на НАП.

ВИЖТЕ ОЩЕ: МВР показа как Димитър Стоянов прави екшън с пистолет (ВИДЕО)

Във Фейсбук Димитър Стоянов публикува своята версия. По думите му мъжът първо го одрал, докато пазарувал в хранителен магазин, а след това го догонил и нападнал в гръб. "Още се чудя провокация ли е или идиот", пише Стоянов.

От НАП също реагираха. От там коментират, че по първоначална информация, конфликтът е възникнал заради забележка за неправилно паркиране. Изпълнителният директор Румен Спецов призова за нулева толерантност към агресията, както и случаят да не се политизира.

"Заставам зад всеки честен и доблестен служител в НАП. Дейността на приходната агенция е част от националната сигурност на страната и е недопустимо служителите й да стават обект на заплахи и агресия", се казва в позицията на Спецов

Според Чобанов обаче случаят с Димитър Стоянов е провокация. Той изтъква, че арестът се случва в момент, в който подготвя журналистическо разследване за роднина на вътрешния министър Калин Стоянов, който пък води дела за 65 хиляди лева за предишни разследвания на журналиста.

Чобанов призовава МВР да публикува целия запис, а не само частта, в която журналистът вади пистолет.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай