Изловиха македонци, извършвали грозни престъпления у нас

Баща и син подлъгвали пенсионери и измъквали пари от тях

Изловиха македонци, извършвали грозни престъпления у нас | StandartNews.com

Силите на реда в Бургас разбиха схема за измами на възрастни хора след поредния „удар” на престъпниците, при който прибрали 900 лв. от 78-годишен пенсионер, съобщава Флагман.

Случаят е от края на януари и е крайно любопитен заради начина, по който двамата извършители действали. 78-годишният Васил Д. - македонски гражданин, и 30-годишният му син Филип, който се подвизавал с българска лична карта, срещнали жертвата си на ул. „Ген Гурко” в района на тото пункта при кръстовището с бул. „Демокрация”.

Старшият измамник заговорил бургазлията, първоначално под претекст, че търси автосервиз на „Волво”. След малко към разговора се присъединил Филип, който след кратък разговор предложил на пенсионера да закупи скъп часовник. Човекът наивно се съгласил и дал 900 лв. Впоследствие е установено, че въпросното устройство е евтино китайско менте на стойност не повече от 20 лв.

По сигнал от пострадали няколко часа по-късно служителите от Първо РУ се задействали бързо. В рамките на няколко седмици са установени извършителите. Задържан е малкият измамник - 30-годишният Филип, който е направил пълни самопризнания. Баща му обаче е избягал и към момента е обявен за общодържавно издирване, като очакванията са съвсем скоро да влезе и в бюлетината на Интерпол, тъй като има съмнения, че се е върнал в Северна Македония.

В хода на разследването е установено още, че престъпното македонско дуо е извършило и друго престъпление само 2 дни след измамата на пенсионера. На 28 януари те откраднали 150 лв., пак със скалъпена схема, от 86-годишен бургазлия. Работата по случаите продължава от служители на Първо РУ-Бургас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Стоян
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи