Ето какво трябва да хапнете преди да посегнете към алкохола

Сьомгата е един от най-добрите източници на омега-3 мастни киселини

Ето какво трябва да хапнете преди да посегнете към алкохола | StandartNews.com

Източник: Pixabay

Алкохолът може да се отрази зле на тялото ни, особено когато прекалим с него. Но ако вземем няколко предпазни мерки, преди алкохолът да започне да се лее, може да намалим щетите, пише БГНЕС.

Изборът на правилните храни, преди да се отдадем на повече от една алкохолна напитка, може да помогне да контролираме глада, да балансираме електролитите и да намалим някои от неблагоприятните ефекти, свързани с алкохола.

Сьомгата е един от най-добрите източници на омега-3 мастни киселини и се свързва с множество ползи за здравето. Някои изследователи предполагат, че омега-3 мастните киселини могат да помогнат за намаляване на някои от вредните ефекти на алкохола, включително възпаленията в мозъка. Освен това сьомгата е богата на протеини, които могат да помогнат за забавяне на усвояването на алкохола.

Високо питателна и засищаща, консумацията на богати на протеини храни като яйца преди пиене на алкохол може да помогне за засищането на празния стомах и да забави усвояването на алкохола. Освен това белтъчините са най-засищащият макронутриент, който ви държи сити за по-дълго време. Това може да намали риска от предизвикан от алкохола прилив на глад по-късно през нощта.

Богати на фибри, бананите са отличен избор преди пиене, тъй като помагат за забавяне на абсорбцията на алкохола в кръвта. Освен това те са богати на калий, който може да предотврати електролитния дисбаланс, предизвикан от употребата на алкохол.

Неподсладеното кисело мляко, което е с добър баланс между белтъчини, мазнини и въглехидрати, е една от най-добрите храни, които можете да консумирате преди вечер, в която ще пийнете повечко. Освен това киселото мляко ви помага да сте сити през цялата нощ, за да предотвратите глада и апетита, подхранвани от алкохола.

Сладките картофи са не само чудесен източник на калий, който помага за балансиране на нивата на електролитите, но и са богати на сложни въглехидрати. Сложните въглехидрати са съставени от по-големи молекули, които се разграждат за по-дълго време, което може да е от полза за намаляване на въздействието на алкохола.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай