Украински дронове опожариха руски рафинерии, щетите са големи

Кадри показват голям пожар в Сизранската рафинерия

Украински дронове опожариха руски рафинерии, щетите са големи | StandartNews.com

Ръководителят на руската Самарска област съобщи, че украински дронове са нанесли удари срещу две петролни рафинерии в региона, принадлежащи на държавния петролен гигант "Роснефт", като не са причинили жертви, но едното съоръжение е било подпалено, предаде Ройтерс.

Руският президент Владимир Путин обвини Украйна в опит да саботира провежданите в момента президентски избори, които почти със сигурност ще бъдат спечелени от сегашния държавен глава, припомня Ройтерс.

В района на р. Волга е бил подпален Сизранския завод за преработка на петрол, но атаката срещу Новокубишевската рафинерия е била осуетена, заяви губернаторът Дмитрий Азаров в изявление в Телеграм. Той добави, че работниците и в двата завода са били евакуирани и няма жертви.

Публикувани в интернет кадри, чиято достоверност не може да се потвърди, показаха нещо, което изглеждаше като голям пожар в Сизранската рафинерия. Според записа на мястото работят аварийните служби.

През последните седмици Украйна се насочи сериозно към руската петролна инфраструктура, нанасяйки удари по рафинерии в цялата европейска част на Русия. Губернаторът на пограничната Белгородска област, която през последните месеци е обект на почти постоянни украински атаки, заяви, че петима души, включително дете, са били ранени при удар с дрон по автомобил, пътуващ близо до украинската граница, припомня Ройтерс.

Руските сили за противовъздушна отбрана са унищожили два украински дрона в небето над Белгородска област, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай